Korona og klima

LEDER: Plutselig ble det vanskelig å arbeide med tre igjen. Men mens koronakrisen allerede begynner å roe seg, kommer de gode klimaargumentene for tre til å vare lenge.

Bransjen forteller om noen uker med ekstra problemer. Mange har hatt dyrere drift, høyt fravær og til dels sviktende markeder. Det har vært vanskelig, men det er ingen stor krise. Samtidig er det slett ikke sikkert at koronatiltakene er endelig over, og byggenæringen er bekymret foran høsten og neste år.

Hvis vi løfter hodet og ser litt lenger inn i fremtiden, så ser det likevel lyst ut for alle som arbeider med tre. De som skal bygge for fremtiden, har ikke glemt at tre er et godt klimavalg. Selv om koronaen har overskygget klima i mediene, har den ikke gjort det hos byggherrer og byggenæring.

To gode eksempler finner du blant Aktueltnotisene våre på side 4 og 13 i denne utgaven av Treindustrien. Trebruk AS har levert en analyse som fastslår at markedet for bruk av KL-tre som konstruksjonsvirke, har tatt av. – Skulle vi treffe like godt de neste 10 årene, vil vi ha behov for flere Splitkon-etableringer i årene fremover, sier daglig leder Bjørn Lier.

Hunton Fiber, på sin side, forteller om kraftig vekst og at naturlig isolasjon er på vei mot en markedsandel på ti prosent i Tyskland. For en bedrift som eksporterer to tredjedeler av produksjonen, er det lovende tall.

Dette er bare to av mange eksempler. Det blir fremdeles behov for bygninger etter koronaen, og stadig større andel av dem blir i tre.

Powered by Labrador CMS