Fra tremøbler til taburett

LEDERARTIKKEL: Den nye regjeringen har fått noe så sjeldent som en næringslivsleder som næringsminister. Jan Christian Vestre har en plattform og et partiprogram å arbeide etter. Men samtidig vet han ett og annet om både tre og å skape verdier.

Publisert

Ikke minst har han bevist at han har store tanker om hvordan norsk tre kan brukes til bærekraftig utbygging og om hvordan en skogkommune kan få et signalbygg som vekker internasjonal oppmerksomhet.

Vestre måtte ta en pause fra utemøbelproduksjonen og fra utbyggingen av «The Plus» på Magnor for å innta det som på pressespråket omtales som «taburetten». I praksis er det snakk om kontor- og møtestoler som er mer polstrede og mindre miljøvennlige enn møblene fra familiebedriften hans.

Skogeiere, treindustri og trevarebransje uttaler seg positivt om plattformen til den nye regjeringen. Hurdalsplattformen er ønsker, løfter og ennå ikke konkrete vedtak. Men den gir lovende signaler for en bransje som verden trenger.

Vi håper ikke Jan Christian Vestre legger igjen kunnskapen sin om tre, industri og bærekraft på gamlekontoret.

De fleste som får tildelt en regjeringstaburett, har lang tid bak seg som heltidspolitikere. Næringsministrene er ikke unntak. Likevel: Mellom yrkespolitikere, advokater og journalister har det også vært folk som vet hvordan kvae og sagflis lukter. Før advokat Iselin Nybø, journalist Torbjørn Røe Isaksen, advokat Monica Mæland, yrkespolitiker Trond Giske og journalist Sylvia Brustad var det skogsarbeider Dag Terje Andersen som disponerte nøkkelen til næringsministerens kontor.

Vi håper ikke Jan Christian Vestre legger igjen kunnskapen sin om tre, industri og bærekraft på gamlekontoret. Det er kompetanse som den ferske regjeringen trenger, og det er også kompetanse som landet og planeten trenger mer av.

Powered by Labrador CMS