Treindustrien 5/2021 er ute nå

Ja, Empire State Building kan bygges med tre.

Publisert

– I dag er dette virkelig mulig, sier Silvano Maddalon i Biesse. Salgssjefen omtaler massivtre – CLT – som «vår tids helt». – Det er et solid konstruksjonsmateriale av tømmer, med flere lag og utmerkede fysiske og mekaniske egenskaper, sier han.

Dette kan du lese mer om i Treindustrien 5/2021. I tillegg finner du dette:

Leder: Fra tremøbler til taburett

«Den nye regjeringen har fått noe så sjeldent som en næringslivsleder som næringsminister. Jan Christian Vestre har en plattform og et partiprogram å arbeide etter. Men samtidig vet han ett og annet om både tre og å skape verdier.»

Les lederartikkelen her

Positive til plattform

Mer av tømmeret skal videreforedles i Norge. Det er blant poengene som skogeierdirektør Per Skorge trekker frem i en regjeringsplattform som bransjen generelt er positiv til.

Nå vil flere investere i sagbruk

Treindustrien er blitt så attraktiv at flere utenfra kommer til å investere i nye sagbruk. Men bransjesjef Lars Schmidt refser industrien for å ha taklet prisveksten dårlig.

Slik kan kunstig intelligens hjelpe deg

Skannere til inspeksjon er bare begynnelsen. Når den kunstige intelligensen varsler hendelsene før de skjer, blir både kvaliteten, økonomien og miljøet mye bedre.

Tar toget med flis

Moelven Numedal håper på bedringer på Kongsberg stasjon og mulighet for modulvogntog. Men hovedsaken er at Numedalsbanen er i drift og kan ta med seg flis til Sverige.

Selvgående sikkerhet

Selvgående kjøretøy skal øke sikkerheten på sagbruket. I Sverige har Holmen og Södra satt i gang en studie på hvordan det kan gjøres.

Tre beskytter mot jordskjelv

Norsk massivtre kan redde italienske byer fra jordskjelv. Et europeisk forskningsprosjekt viser hvordan betongbygg skal forsterkes med tre for å bli stående når jordskjelvet rammer.

Dyrker møbler

Gavin Munro produserer ikke møbler på fabrikk – han dyrker dem.

30 år med sagbruksmuseum

Norsk Sagbruksmuseum har rundet 30 år. Nå har museet også fått egen venneforening.

Rørleggeren valgte tre på badet

Termoask på gulvet og kobberrør som lister. Kundene til Stian Sandberg vil ikke ha de mest spennende badene. Dermed bygger han trendy til seg selv i stedet.

Nesten like høyt som Mjøstårnet

Sara kulturhus er verdens nest høyeste trebygning. Til gjengjeld skal det nye tårnet i nordsvenske Skellefteå lagre mer karbon enn det slipper ut.

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Powered by Labrador CMS