Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Tre tømmerkaier har fått tilsagn om tilskudd

Landbruksdirektoratet har i september gitt tilskudd til tre kaianlegg; Strømsvika tømmerkai i Mandal kommune, Ørstaterminalen i Ørsta kommune og tømmerkai i Namsos kommune.

Publisert

Utbygging av disse kaiene vil være viktig for å sikre skognæringen en infrastruktur som gir effektiv og lønnsom transport av tømmer, sier seksjonssjef Per Guldbrand Solli i Landbruksdirektoratet i en pressemelding.

46 millioner kroner var satt av til utbygging av tømmerkaier i statsbudsjettet for 2016. Etter kunngjøring i februar ble tre kaier prekvalifisert, siden har det vært jobbet videre med å detaljere prosjektplanene og utarbeide en endelig søknad.

Landbruksdirektoratet skriver følgende om de tre kaiene i en pressemelding:

Strømsvika i Mandal er en ny og stor tømmerkai i et regulert område kostnadsberegnet til 70 millioner kroner. Flere kommuner i området har gått inn med eierandeler. Kaia vil etter hvert utvikles til å skipe ut flere produkter i tillegg til tømmer. Det er bevilget 23,8 millioner kroner til prosjektet, med opsjon om ytterligere 4,125 millioner kroner dersom det bevilges mer til tømmerkaier i statsbudsjettet for 2017.

Ørstaterminalen er en flerbrukskai i Ørsta eid av Ørsta kommune, denne har fått en bevilgning på 12,5 millinoner kroner av en total kostnadsramme på 17 millioner kroner.

Kaia i Namsos har tidligere fått et tilskudd på 5,5 millioner kroner og er nå innvilget ytterligere 3,5 millioner kroner etter tilleggssøknad. På grunn av utfordrende grunnforhold har det vært nødvendig i dette prosjektet å gå noen ekstra runder. Dette har medført noen tilleggskostnader i forhold til opprinnelig plan, totalkostnaden er nå på 16,5 millioner kroner. Denne tømmerkaia betjener store skogressurser i et viktig skogområde. Prosjektet er nå klart for oppstart.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS