TewoFlex er fleksible og gjenbrukbare skillevegger i tre laget av norsk gran og produsert i Hurdal, Norge.
TewoFlex er fleksible og gjenbrukbare skillevegger i tre laget av norsk gran og produsert i Hurdal, Norge.

TewoFlex er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris

TewoFlex er et nytt system for fleksible og gjenbrukbare skillevegger i tre.

Publisert

Termowood AS tilbyr et mer sirkulært alternativ til den tradisjonelle gipsveggen, skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding.

Gipsvegger er billige i innkjøp, og håndterer både lyd- og brannkrav til kontor- og møteromsvegger, men er så og si umulige å gjenbruke i samme bygg.

TewoFlex fra Termowood vil gjøre det enklere å velge skillevegger som lar seg gjenbruke.

Kan enkelt tas fra hverandre og flyttes

Hvert element er laget av norsk gran og produsert i Hurdal, Norge. Fordi veggene kun er laget av rene materialer som tre og resirkulert tekstil er de godt tilrettelagt for ombruk og resirkulering.

Alle elementer er basert på et modulbasert system, som kobles med hverandre basert på en «Plug´n´play»-løsning. De kan også enkelt tas fra hverandre og flyttes rundt. Glassrammer og dørfelt utføres i samme materiale som selve veggmodulene, og alle elementer går opp i 200 mm.

Vant idekonkurranse

Systemet bruker minimalt med skruer, festepunkt og andre stedstilpassede løsninger. I stedet for stedsbaserte fester, benyttes det spesialtilpassede jekker, og i stedet for silikontetting benyttes lister og sviller med lydtette pakninger.

Veggene vant i desember 2020 Statsbyggs utlyste idekonkurranse om sirkulære skillevegger til prosjekt nytt regjeringskvartal, med sitt forslag "alle gode ting er tre". Prosjektet var et samarbeide mellom designstudioet Made AS, produsent Termowood AS og Rambøll Norge.

Juryen i årets konkurranse består av:

  • Administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA), Tor Inge Hjemdal.
  • Ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland.
  • Head of the Bioeconomy Sceme Specialist Bioeconomy, forestry and building industry i Innovasjon Norge, Krister Moen.
  • Bærekraftradgiver i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner.
  • Administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik
  • Teknisk sjef i Byggevareindustrien, Trine Dyrstad Pettersen.

Ombruk i nye former og kombinasjoner

– Systemets generiske byggekloss gir ikke bare kosteffektiv produksjon, men også muligheten for ombruk i nye lokaler, former og kombinasjoner. Byggesystemet krever ingen form for vedlikehold, annet enn enkel tørking av støv eller vask, sier daglig leder i Made AS, Eivor Vik.

– Elementene er enkelt de- og remonteres som gjør det lett å rekonfigurere veggene over tid, i tillegg til at elementene i seg selv er konstruert slik at man kan gjenbruke materialene også etter endt levetid som modul i våre systemvegger, sier hun

Kandidater som kan vise til en klimaeffekt

TewoFlex er en av ni finalister som kjemper om Byggenæringens Innovasjonspris 2021, som deles ut i forbindelse med Bygg Reis Deg 20-23. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Juryleder, administrerende direktor i DOGA, Tor Inge Hjemdal, sier juryen i år har lagt vekt på kandidater som kan vise til en klimaeffekt- eller bidrar til økt søkelys på sirkulær økonomi:

– Det er svært moro at det er så mye innovasjon som foregår i alle leddene i næringa: fra produktutvikling, prosjektering, produksjon, til ferdige bygg. Juryen merker også at bærekraft har blitt en selvfølge for næringa der alle kandidatene på ulikt vis synliggjør mulighetene for en mer bærekraftig fremtid sier Hjemdal.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS