Det nye regjeringskvartalet skal ha fleksible løsninger slik at rominndelinger kan endres etter antall ansatte, oppgavefordeling og ulike arbeidsformer.

Det nye regjeringskvartalet får skillevegger av norsk gran

Statsbygg har kåret vinneren som skal utvikle bærekraftige og fleksible skillevegger til det nye regjeringskvartalet.

Publisert

Statsbygg inviterte i høst til en idékonkurranse om å lage en ny type modulvegger av tre med god akustikk. Veggene skal både kunne flyttes og gjenbrukes. Seks firmaer ble invitert til å levere finalebidrag.

Vinnerutkastet er bygget opp av gran. Trefibermassen i midten kommer fra gran av lavere sortering. De grå spilene mellom treet i forkant er gjenbrukt tekstil.

Nå er Team TewoFlex, som består av Termowood AS, Made AS og Rambøll, sitt bidrag «Alle gode ting er tre» kåret til vinner av konkurransen.

En jury har vurdert bidragene og kåret vinneren etter kriteriene akustikk, estetikk, funksjonalitet, sirkularitet, fleksibilitet, økonomi. Målsettingen for konkurransen har vært å utvikle innervegger der den akustiske dempingen er en integrert del av veggen, og ikke noe som monteres utenpå, skriver Statsbygg.

I tillegg til best totalscore på kriteriene har juryen også merket seg vinnerens valg av tresort.

– Det finnes mye gran i Norge, likevel er det lite utnyttet i interiørløsninger i store prosjekter. Med denne typen bruk kan vi bidra til å utvide markedet for gran, noe som igjen kan bidra til innovasjon og utvikling av bærekraftige løsninger, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg til statsbygg.no.

Som vinner av konkurransen får Team TewoFlex 300.000 kroner, som de i samarbeid med Statsbygg nå skal bruke til å utvikle en prototype av veggmodulen.

Les mer på Statsbygg sine nettsider

Powered by Labrador CMS