Vinnertrappa er en del av Jotron AS sitt nye hovedkontor på Ringdalsskogen i Larvik.
Vinnertrappa er en del av Jotron AS sitt nye hovedkontor på Ringdalsskogen i Larvik.

Melby Snekkerverksted vant for fjerde gang konkurransen «Årets trapp» i Tyskland

Denne gangen vant trappeprodusenten i kategorien innovasjon.

Artikkelen er skrevet av Norske Trevarer.

Snekkerverkstedet på Eide på Nordmøre er den eneste norske trappeprodusenten i det tyske eksportmarkedet.

Trevarenestor og daglig leder Bjørn Melby i Melby snekkerverksted AS har for fjerde gang vunnet en av priskategoriene i konkurransen «Årets trapp» i Tyskland, denne gangen i kategorien innovasjon.
Trevarenestor og daglig leder Bjørn Melby i Melby snekkerverksted AS har for fjerde gang vunnet en av priskategoriene i konkurransen «Årets trapp» i Tyskland, denne gangen i kategorien innovasjon.

Nordmøringen Bjørn Melby er en nestor i norsk trevarebransje. Familiebedriften startet i 1952 i steinkommunen Eide, i det som nå er en del av den sammenslåtte Hustadvika kommune.

Firmaet har i dag litt over 20 ansatte og har opp igjennom årene utviklet stadig mer finslipte og innovative designtrapper, og det i en slik grad at listen over gjeve priser har vokst seg imponerende lang.

– Gratulerer med ny pris i Tyskland, Bjørn Melby. Og det for fjerde gang, det begynner nesten å bli en vane dette?

– Jo, tusen takk. Sjøl om det er fjerde gangen nå, så er det fortsatt stor stas. Det betyr mye for oss, og jeg er stolt over at vi har dyktige og kreative medarbeidere som stadig er villig til å være med å utvikle nye trappemodeller. Når dette blir lagt merke til også utenfor landets grenser så er det veldig inspirerende for oss.

– Hva betyr en pris som dette for den posisjonen dere har i det tyske markedet?

– Det har mye å si. Vi blir lagt merke til, det gir oss kjempegod markedsføring, vi får ekstra medieomtale i tyske fagtidsskrifter, og i sum så gir dette oss stadig nye kundehenvendelser. I tillegg får vi som prisvinnere gratis medlemskap i det tyske trappeforumet. Det betyr også en del, faktisk.

I tillegg til fire tyske trappepriser, har snekkerverkstedet på Eide blitt tildelt Norske Trevarers hederspris «Det gylne sagblad» og hjemkommunens egen næringspris, samtidig som firmaet altså utmerker seg ved å være den eneste norske trevareaktøren i et knalltøft tysk trappemarked.

Konkurransen «Treppen des Jahres» arrangeres av en tysk fagportal for trapper, der vinnerne utnevnes i ulike kategorier av en fagjury. Melby vant Årets trapp-prisen i Tyskland første gang for 10 år siden.

Vinnertrappen i innovasjonsklassen av «Årets trapp 2020» i Tyskland er en del av Jotron AS sitt nye hovedkontor på Ringdalsskogen i Larvik, der Format Eiendom AS har hatt prosjektledelsen. Format siterer på sine hjemmesider den tyske juryens begrunnelse for tildelingen av Årets trapp-prisen til Melby snekkerverksted AS:

«Med så mye mot til å komme med innovative ideer, holder selv den mest dyktige trappespesialist pusten. Dette trappesystemet kan forbløffe selv erfarne håndverkere. Trappen blir et absolutt blikkfang i et romslig atrium, som nesten lekfullt overgår arkitekturen rundt, men den passer likevel harmonisk inn i helhetsbildet. Et kunstverk du ikke kan få nok av på lang tid, og som derfor fortjent er kåret til Årets trapp 2020».

Powered by Labrador CMS