Fall i salget for trebaserte byggevarer

Begrensinger i produksjonskapasitet gir fall i salget for trebaserte byggevarer i august, mens akkumulert salg i år er rekordhøyt.

Publisert

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert falt med 6,3 prosent i august sammenliknet med samme periode i fjor, viser statistikk målt i volum fra Treindustrien.

Salget av trebaserte byggevarer er fortsatt på et historisk høyt nivå, selv med et fall sammenlignet med august i fjor, som var en rekordmåned. Akkumulert har salget i volum økt med hele 6,8 prosent hittil i år sammenlignet med 2020.

Eksporten av trelast faller med 12,6 prosent i august sammenlignet med samme periode i fjor. Fortsatt fall i eksport skyldes at produsentene har prioritert kunder i Norge, til tross for høyere priser i Europa, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

Heidi Finstad
Heidi Finstad

– Sterk etterspørsel etter byggevarer både internasjonalt og nasjonalt preger fortsatt bildet. Vi tror på en stabilisering i markedet fremover fra den boomen vi har sett nå, sier Finstad.

Hun sier videre at begrenset produksjonskapasitet og tomme lagre er en utfordring.

– Det er svært lange leveringstider på maskiner, teknologi og utstyr, det medfører at det vil ta tid å øke kapasiteten. Den globale markedssituasjonen legger press på leveringsevnen og på priser også hos maskinleverandørene, sier hun.

– Vi går nå inn i lavsesongen, og treindustrien jobber med å bygge lager for å styrke leveringsevnen frem mot neste høysesong for byggenæringen. Bedriftene har fult trykk på å investere for å øke produksjonskapasiteten i Norge, sier Finstad.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS