byggevarer

Fortsatt sterk etterspørsel etter trebaserte byggevarer

Fra april til mai steg salget av trebaserte byggevarer med hele 9,3 prosent, skriver Treindustrien i en pressemelding.

Sammenlignet med samme periode i fjor har salget økt med 1,6 posent.

Når det gjelder eksport, ser tallene annerledes ut: Sammenlignet med mai i fjor, har eksporten av trelast falt med hele 10,8 prosent. Eksporten av sagtømmer har økt med 10,8 prosent i samme periode.

Heidi Finstad

– Sterk etterspørsel etter byggevarer både internasjonalt og nasjonalt påvirker også trebaserte byggevarer. Fortsatt fall i eksport skyldes at produsentene prioriterer kunder i Norge, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

– Lagernivåene er svært lave, og situasjonen preges fortsatt av ubalanse i markedet både internasjonalt og nasjonalt. Bedriftene jobber på spreng for å sikre produksjon og lager i en utfordrende tid preget av pandemien, sier hun.

(Pressemelding)

Tilgang på råvarer skaper ubalanse i markedet

Treindustrien benytter den delen av tømmeret som er egnet til bygningsprodukter. Den andre delen av tømmerstokken som ikke kan brukes til bygningsformål er massevirke som går til produksjon av biokjemi, papir, fiberplater, fjernvarme og markedsmasse. Tilgang på sagtømmer avhenger av avsetning på massevirket. Problemer med avsetning av massevirke gir en vedvarende utfordring som skaper ubalanse i markedet for trebaserte produkter.

Powered by Labrador CMS