Stangeskovene-Byggmakker-600

Stangeskovene kjøper Byggmakker Lillestrøm

Stangeskovene AS kjøper Byggmakkers trelast- og byggevareutsalg på Lillestrøm, som i dag har en årlig omsetning på nær 150 millioner og 30 ansatte. Utsalget blir fortsatt en del av Byggmakker. Både adm. direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker og disponent Erik Toverud i Stangeskovene er svært tilfreds med avtalen som de mener vil gi industrielle synergier for begge parter. 

Publisert

Fra venstre står Helge Øye, kategoridirektør i Byggmakker. Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker. Erik Toverud, disponent i Stangeskovene. Sverre Kværner, regionsjef i Stangeskovene.

Byggmakker får gjennom avtalen også en betydelig tilvekst ved at vareforsyningen til Stangeskovenes seks andre utsalg i hovedsak vil skje fra Byggmakker. Samtidig blir Stangeskovene en leverandør til deler av Byggmakker-systemet gjennom sine produksjonsbedrifter.

Stangeskovene AS driver skogbruk, trelastproduksjon og byggevarehandel i Akershus, Østfold og Hedmark. Salg av trelast og byggevarer utgjør hoveddelen av den samlede omsetningen på ca. 450 mill. kr og omfatter 6 byggevarehus. I tillegg har selskapet en betydelig trelastproduksjon gjennom sine hel- og deleide selskaper Stangeskovene Tistedal, Stangeskovene Kværner AS, Eidskog Stangeskovene AS og Hemnes Tre AS.

Styrker markedsposisjonen

– De senere års satsing innen byggevarehandel med et spesielt fokus på Romerike styrkes ytterligere gjennom overtakelsen av virksomheten ved Byggmakker Lillestrøm, sier Erik Toverud, disponent i Stangeskovene AS.

– Vi vil bygge videre på den posisjonen Byggmakker Lillestrøm har hatt og fortsatt har i proffmarkedet. Tilknytningen til Byggmakker gir også oss i Stangeskovene AS totalt sett både en bedre markedsposisjon og bedre fokus på butikkutvikling og framtidsrettet markedskommunikasjon. Vi ser også at begge parter har felles interesser i å videreutvikle en industriell og rasjonell byggevareomsetning, sier Toverud.

Regionsjef Sverre Kværner blir styreleder i selskapet. – Dette blir spennende. Byggmakker Lillestrøm, tidligere Høvellast AS, har alltid hatt et meget godt omdømme i proffmarkedet og et sterkt grep på det regionale markedet. Dette blir et meget bra supplement til våre øvrige 6 anlegg. Vi vil bygge videre på lokal bedriftskultur, samt trekke veksler på egen industrikompetanse, sier Kværner.

Betydelig tilvekst for Byggmakker

For Byggmakker er salget av Byggmakker Lillestrøm i tråd med strategien om at butikker bør og skal drives av lokale kjøpmenn, og med lokalkunnskap om marked og kundegrunnlag.

– Stangeskovene er et langsiktig og lønnsomt selskap som vi er stolte av å ha fått til et samarbeid med. De representerer et nytt miljø med perspektiver som passer inn i dagens Byggmakker. For oss er avtalen med Stangeskovene derfor av stor betydning. Kjeden får med dette en tilvekst på omlag 5 prosent, og vi blir representert i flere områder hvor vi ikke distribuerer varer i dag. At Byggmakker vokser innebærer også økt innkjøpsvolum og bedre innkjøpsbetingelser som kommer alle våre kunder til gode, sier Strand Jacobsen.

Byggevareutsalget på Lillestrøm vil som tidligere bli profilert som Byggmakker, mens Stangeskovenes seks øvrige utsalg i Akershus, Østfold og Hedmark vil fortsette som før under Stangeskovenes egen profil.

Powered by Labrador CMS