planker-handlevogn
planker-handlevogn

Dansk byggevarebransje standardiserer på norsk varesikring

Infratek Sikkerhet er valgt som leverandør av elektronisk varesikring til den danske trelast- og byggevarebransjen. Avtalen inkluderer kildemerking, som betyr at varene blir påført alarmetiketter allerede under produksjonen. Dette resulterer i betydelig sparte ressurser for butikkene ettersom de slipper å merke produktene selv med alarmetiketter.

Publisert

TUN (Trælasthandlerunionen), som er danskenes bransjeorganisasjon for trelast- og byggevarehandelen, har inngått en avtale med Infratek Sikkerhet med det formål å redusere svinn i butikkene. Det ble i forrige måned kjent at norske Infratek etablerte seg i Danmark gjennom oppkjøp av den ledende aktøren Plahn Systems, og dette er den første store avtalen i etterkant av dette.

- Svinn er et økende problem

Palle Thomsen, administrerende direktør i TUN er meget godt fornøyd:

- Det ligger mye fornuft bak inngåelsen av denne avtalen: Svinn er et økende problem i detaljvarehandelen og varesikring er derfor et helt nødvendig, men tidkrevende tiltak. Det vil derfor være en stor fordel at varer er sikret allerede når de blir levert, noe som også sparer våre medlemmer for relativt store kostnader. Vi valgte løsningen fra Infratek Sikkerhet ettersom de på alle områder tilbyr den beste pakken til vårt behov, sier han i en pressemelding fra Infratek.

Bedre eksponering

Roy Tuhus i Infratek.

Roy Tuhus, nordisk salgs- og markedsdirektør for Retail i Infratek Sikkerhet, sier han er stolt av at TUN har valgt selskapet som den foretrukne leverandøren av varesikring og kildemerking for en hel bransje.

- Dette beviser at de har tillit til våre løsninger. For butikkene betyr det at varene kan eksponeres på en bedre og mer synlig måte – og dermed øke muligheten for mersalg, sier han

Avansert sikring

TUN har valgt å standardisere på den mest moderne teknologien innen elektronisk varesikring; akusto – magnetisk (AM). Dette er den samme teknologien som benyttes av mange av de største kjedene innen dagligvarebransjen i Norden. AM-teknologien er markedets mest avanserte løsning innen elektronisk varesikring, noe som gjør den svært vanskelig å manipulere av butikktyvene, skriver Infratek i pressemeldingen.

- Fremover har vi hos Plahn Systems som oppgave å få så mange leverandører som mulig til å knytte seg til avtalen og sikre sine produkter – slik at vi raskt kan se effekten i butikkene, sier Bjarne Plahn, administrerende direktør i Plahn Systems, som nylig ble overtatt av Infratek.

En rekke av Danmarks største byggevarekjeder, inkludert Silvan, BAUHAUS og Bygma Gruppen har allerede installert elektronisk varesikring i sine butikker, mens STARK og XL-byg har uttrykt interesse for løsningen

Powered by Labrador CMS