28 kan miste jobben

Arbeidsplassene på Land Sag i Søndre Land står i fare dersom bedriften ikke klarer å finne nye eiere.

Publisert

Land Sag sliter med lønnsomheten, og eierne Otta Sag og Høvleri, Moelven Timber, DnB og Begna Bruk skal ha gitt Land Sag om lag en ukes tid til å finne seg nye eiere, skriver Oppland Arbeiderblads nettutgave.

Ifølge styreleder Frode Alhaug har det meldt seg interessenter, og det er fortsatt håp for Land Sag. Han sier til avisa at eierne mener det er til bedriftens beste om de får nye eiere.

– Vi ser at driftsformen og lønnsomheten ikke er god nok. Det er behov for ny driftsform og en ny måte å tenke Land Sag på, og vi tror det passer bedre med et eierskap som er tettere på. Det er bedre egnet for en bedrift på Land Sags størrelse enn å ha tre konkurrenter og en bank som eier, sier Alhaug som representerer Otta Sag og Høvleri.

Land Sag har 28 ansatte, og ansattrepresentant Jon Arne Enger i styret sier til avisa at de er bekymret for arbeidsplassene sine.

– Mange har jobbet her i 25–30 år. Men vi har håp om at noen vil overta eierskapet. Det jobbes intenst med å løse flokene, og vi vet mer om ei ukes tid, sier Enger.

Les mer om saken på oa.no

Powered by Labrador CMS