Tror ikke på kraftig prisfall

Prognosesenteret spår at trelastprisene vil synke kraftig i den kommende tiden. Det er ikke Bergene Holm-direktør Erland Løkken enig i.

Publisert

– Etter en ventet gjennomsnittlig prisøkning på trelast på hele 60 prosent fra 2020 til 2021, venter vi et prisfall på 30 prosent neste år. Prisfallet blir altså betydelig, men trelast vil likevel være dyrere i 2022 enn det var i 2020, sier Sara Midtgaard, makroøkonom og analytiker i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv (DN).

Konsernsjef i Bergene Holm, Erland Løkken, tror ikke Prognosesenterets spådommer om 30 prosent prisfall slår til. Han sier til DN at det i tilfelle betyr at trelastprisene neste år kun vil være 12 prosent høyere enn de var i 2020.

– Det vil i så fall ikke være bærekraftig fordi tømmerprisene inn til oss har økt så mye. Vi opplever samtidig at den økte globale etterspørselen etter maskiner og utstyr til vår industri har gjort at prisene har økt med inntil 25 prosent. Det er opp til flere års venteliste på viktige komponenter og maskiner, sier Løkken til DN.

Powered by Labrador CMS