Tre og kunstverk preger ny politistasjon

Denne uka åpnet Norges mest moderne politistasjon i Arendal. Arkitekturen er unik, og et kunstverk preger fasaden.

Publisert

Den nye politistasjonen har et kunstverk integrert i selve fasaden. Mellom trespilene som kler bygget har kunstner Edith Lundebrekke festet aluminiumsplater som har ulik farge avhengig av hvor man betrakter bygget fra. De forskjellige mønstrene og fargespillet som oppstår skal sammen med bygget gi assosiasjoner til politiet både som publikumsvennlig og som autoritet.

Nybygget i Arendal er et passivhus, hvor flere tiltak bidrar til at bygget har redusert behov for energi. Blant annet forsyner borebrønner politistasjonen med varme og kjøling via en varmepumpe. På fasaden skjermer automatiske persienner for sol slik at det blir mindre behov for nedkjøling, og det er behovsstyrt lys og ventilasjon på kontorer og møterom.

Bygget er skreddersydd for politiets behov, og vi er svært tilfredse med å overlevere et velfungerende bygg med god teknisk standard innenfor avtalt tid og kostnad, sier byggherredirektør i Statsbygg Synnøve Lyssand Sandberg.

Alt fra garasje til garderober i den nye politistasjonen er spesielt tilrettelagt for politioppgavene. Og med fasiliteter som en 50 meter lang skytebane i sin egen kjeller sparer Politiet verdifull tid, som de ellers ville brukt på å reise til skytetrening.

(Kilde: Statsbygg)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS