Ullerud helsebygg i Frogn kommune blir det største byggeprosjektet i Frogn kommunes historie, og det største sykehjemmet i Norge massivtre. Illustrasjon: Jostein Rønsen Arkitekter AS / Cad Man
Ullerud helsebygg i Frogn kommune blir det største byggeprosjektet i Frogn kommunes historie, og det største sykehjemmet i Norge massivtre. Illustrasjon: Jostein Rønsen Arkitekter AS / Cad Man

Norges største sykehjem i massivtre

Ullerud Helsebygg i Drøbak representerer et gjennombrudd for bruken av massivtre i store helsebygg i Norge, og blir landets største sykehjem i massivtre.

Publisert

Arbeidene startet i juni i år og byggetiden varer i 20 måneder. Det nye helsebygget på Ullerud blir sett på som «state of the art» velferdsteknologi for beboerne og de ansatte, og skal gjøre hverdagen enklere og tryggere.

Helsebygget er tegnet av Jostein Rønsen Arkitekter , og bruken av massivtre skal gi god atmosfære og positive helseeffekter. Bygget er inspirert av de nyeste studentboligene på Pentagon i Ås, og er en milepæl og et eksempel for offentlige byggherrer i Norge. Livssykluskostnadene (LCC) til bygget var et viktig kriterium og bidro til at valget falt på massivtre. Ullerud Helsebygg får et bruttoareal på 12 000 m2, fordelt på 108 sykehjemsplasser, og skal sertifiseres etter BREEAM NOR-standarden i kategorien «very good».

Under den nasjonale konferansen for trearkitektur, som arrangeres på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo den 16. november, kan deltakerne få med kunnskap om bygget. Les mer om konferansen her.

Les mer om Ullerud Helsebygg her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS