Gitterbjelker brukes i etasjeskiller og takkonstruksjoner. (Illustrasjonsfoto: Norske Takstolprodusenters Forening)

Godt aktivitetsnivå hos takstolprodusentene

Melder om jevn økning i produksjon av gitterbjelker.

Publisert

Norske Takstolprodusenters Forening (NTF) skriver i en pressemelding at aktivitetsnivået er høyt:

Antall produserte enhetstakstoler har de to siste årene ligget rundt 840 000. Det er en jevn økning av antall gitterbjelker; fra nesten 7 000 i 2011 til 18 500 i 2016. Gitterbjelkene kan brukes i alle kategorier bygg, og kan benyttes til både etasjeskillere og takkonstruksjoner.

Gitterbjelke er en fagverksbjelke som er satt sammen med spikerplater. Bjelkene kan brukes i alle kategorier bygg, og kan benyttes til både etasjeskillere og takkonstruksjoner. Gitterbjelken har gode komfortegenskaper, og kan med fordel også benyttes der det settes krav til lydisolering og brannmotstand. Gitterbjelker er rasjonelle å produsere og gir rask montasje på byggeplassen.

NTF vokser stadig, og har i dag 49 medlemmer. For å være medlem må man ha CE-godkjenning.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Norske Takstolprodusenters Forening (NTF)  har gjennom Treteknisk fått utarbeidet miljødeklarasjonen NEPD-395-279-NO.

Standard Norge og trebransjen har også jobbet med å få frem en norsk standard for utførelse av trekonstruksjoner. Den utgis til høsten og har NTF vært viktig bidragsyter som industripartner.

Treteknisk og NTF har videre vært deltakere i det nordiske prosjektet NEXT Timber. Målet er å etablere en felles nordisk utførelsesstandard. Denne vil være et utgangspunkt når det skal etableres en europeisk utførelsesstandard for trekonstruksjoner.

Sammen med Trefokus og Treteknisk, har foreningen laget Fokus på tre nr. 57: Etasjeskiller med gitterbjelker, og gjennom SINTEF Teknisk godkjenning er det utarbeidet «Etasjeskiller med gitterbjelker av tre», nr. 20427.

Powered by Labrador CMS