Moelven opplever en sterk etterspørsel etter sine produkter.
Moelven opplever en sterk etterspørsel etter sine produkter.

Sterk forespørsel etter Moelvens produkter

Moelvens omsetning i første kvartal 2022 var på 3945 millioner kroner, en økning på 763 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2021. Driftsresultatet for årets tre første måneder ble 732 millioner kroner, opp fra 290 millioner kroner i fjor.

Publisert

- Etterspørselen og prisbildet både hjemme og ute blir definert av det internasjonale markedet for trevarer. Etterspørselen var meget sterk internasjonal gjennom vinteren, og med krigen i Ukraina har det blitt ytterligere ubalanse på markedet. Bortfall av store mengder russisk trelast på grunn av sanksjonene gjør at markede nå må lete etter disse varene andre steder, og dette påvirker balansen i markedet, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven industri AS i en pressemelding.

Moelven-konsernet tar sterk avstand fra Russlands invasjon av Ukraina, og har stoppet all handel med Russland og Hviterussland. Moelven har kun en håndfull produkter og leveranser fra disse landene.

Moelven er godt rustet for å møte stor etterspørsel og har kvalitetsvirke i Norge og Sverige for kommende produksjon.

Årets første måneder var Moelvens sterkeste første kvartal noensinne. Konsernsjefen er fortsatt usikker på resten av året.

- Vi har gått rett fra pandemi til en urolig verdenssituasjon med krig i Europa, og derfor er det vanskelig å definere en normalsituasjon. Det gjør det vanskelig å si noe klart om tiden framover, sier Kristiansen.

Samtidig som den internasjonale etterspørselen holder seg sterk, tyder mye på at de høye prisnivåene på en hel rekke byggevarer og andre innsatsfaktorer kan prege deler av både forbruker- og proffmarkedet i Skandinavia i negativ retning.

- Vi er midt inne i en kostnadskarusell, som det er vanskelig å se konsekvensene av. Samtidig som Moelven har en sterk inntjening, oppgraderer og investerer bransjen seg internasjonalt. Dette er også et løp Moelven deltar i for å kunne opprettholde konkurransekraften framover, sier Kristiansen.

I løpet av første kvartal ble Moelven Danmark A/S solgt til Frøslev Træ Holding A/S. Moelven Danmark A/S er en generell leverandør av treprodukter til den danske byggebransjen med 20 ansatte. Moelven opprettholder fortsatt salget av paneler, stillaser og høvlet konstruksjonsvirke gjennom det nyetablerte selskapet Moelven Danmark Sales A/S.

Powered by Labrador CMS