Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ny standard for utførelse av trekonstruksjoner

Endelig skal trekonstruksjoner få sin egen standard, akkurat som betong, stål- og aluminiumskonstruksjoner. Forslaget er nå ute på åpen høring fram til 15. august.

Publisert

Byggmesterforbundet har deltatt i utarbeidelsen av den nye Norske Standarden prNS 3516:2016 Utførelse av trekonstruksjoner, og ønsker nå dine synspunkter på innholdet, skriver forbundet.

Frem til nå har ikke Norge hatt en slik standard, så det har blitt utført et stort nybrottsarbeid i komiteen.

Fra før av kjenner du kanskje til NS 3420 med kodesystem, beskrivelsestekster, toleransetabeller og målemetoder. Altså et system for å avtale produkter, kvalitet og graden av nøyaktighet på utførelsen.

Det er viktig å merke seg at NS 3420 stiller krav til både bærekonstruksjonen og ferdige overflater, mens prNS 3516:2016 Utførelse av trekonstruksjoner gjelder på et mer overordnet nivå og kun for bærekonstruksjonen av tre.

Forslaget kan lastes ned fra Norsk Standard her

Høringsfristen er 15. august 2016.

Les mer på byggmesterforbundet.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS