Treindustrien 6/2020 er ute nå

Publisert

Dette kan du lese om i den nyeste utgaven:

Annerledesåret

LEDERARTIKKEL: « Sjelden har vi vel gledet oss mer til å bli ferdige med et år, de av oss som er født etter 1945. Men det er på det personlige planet. »

Forbudt å kalle tre miljøvennlig

Det er ikke lov til å kalle trefiberisolasjon miljøvennlig. Det konkluderer den svenske patent- og markedsdomstolen. Hunton Fiber anker dommen.

Treindustrien

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Forskjellsbehandling truer 1000 arbeidsplasser

Fire bedrifter må ha konsesjon på små forbrenningsanlegg – alle andre slipper. Norsk Industri reagerer på forskjellsbehandlingen.

Investerer stort i Alvdal

Alvdal Skurlag investerer over 100 millioner kroner i nytt høvelanlegg. Koronautbruddet førte til en tenkepause, men skurlaget har klart å øke omsetningen i år.

Mindre snitt-tap skal spare mange millioner

Tynnere sagblader kan spare et sagbruk for millioner. Hvis det lar seg gjøre å redusere sagbladet fra 2,9 til 0,8 millimeter, får du tre prosent mer ut av hver stokk.

Brannbeskyttelse ga pris

Mjøstårnet har fått britisk pris som årets trebeskyttelsesprosjekt. – Storbritannia har en helt annen kvalitetstenkning enn Norge og Sverige, sier Woodsafe-sjef Thomas Bengtsson.

Plast slår impregnering i miljøtest

Trestolper som er kapslet inn i PE-plast, er den store vinneren i en ny analyse av kraftstolper. Generelt står tre frem som langt bedre for miljøet enn komposittstolper.

Fabrikkmalt med ti års garanti

Ringalm og Teknos gikk sammen for å ta opp kampen mot Royalkledningen. Resultatet ble fabrikkmalt kledning med ti års garanti.

Bosvik selger gjennom arkitektene

Nitti prosent av tiden til salgssjefen går med ute hos arkitektene. Det er den veien oppdragene kommer, forteller Christian Axelsen hos Bosvik.

Fjernet flaskehalsene

De hadde to flaskehalser – tømmersortering og tørkekapasitet. De siste årene har Moelven Våler fjernet begge.

Powered by Labrador CMS