Treindustrien 2/2021 er ute nå

– Det er kompetansen som er produktet vårt, sier Ivar Grødal. Sjefen på Henriksen Snekkeri omtaler bedriften som en designfabrikk.

Publisert

Ivar Grødal er industridesigneren som tok over etter møbelsnekkeren og utvidet med mye mer enn bare møbler. Jo sprøere og vanskeligere, jo større er sjansen for at Henriksen Snekkeri får jobben, mener han.

– Det er litt for avgrenset å si at vi driver snekkeri, konstaterer Grødal.

I Treindustrien 2/2021 kan du lese mer om henriksen Snekkeri. I tillegg finner du dette:

Et nytt liv

LEDER: «Nå er det ikke nok at materialene, arbeidet på byggeplassen og driften av det ferdige bygget er klima- og miljøvennlig. Nå gjøres det også stadig nye fremstøt for å bruke de samme materialene en gang til.»
Les lederartikkelen her

Kjempestoler begynte som tilfeldighet

De begynte som blikkfang på messe. Men en av de andre utstillerne solgte like godt kjempestolene til Tore D. Carlsen. Nå er Audunstolene blikkfang over hele landet.

Kjerneved er den grønne tråden

De hjelper miljøet med kjerneved. – Vi sparer miljøet for femti tonn impregneringsvæske i året med å bruke kjerneved i stedet for å impregnere, sier Hans-Roger Røed Starheim i Norgesvinduet Bjørlo.

Tre for fremmedspråklige

Trevare- og møbelmiljøet er stort og sliter med rekrutteringen, og samtidig har Nordfjord mange fremmedspråklige som ikke har jobb. – Kombinasjonen har gjort at vi har klart å få til en egen vg2-klasse i industriell møbelproduksjon. Et rent tilbud for de fremmedspråklige, forteller Ove Bjørlo.

Norsk suksess i tomme messehaller

Messehallene lå øde under designuken i Stockholm. I stedet ble nyhetene presentert på digitale arrangement og i visningsrom. Bærekraftig form og produksjon var i fokus, med norske produsenter i forkant.

Utnytter ikke sensorene sine

Sagbruk og høvlerier bruker ikke mulighetene i sensorikken sin. Det kan koste dyrt: – Det er stor forskjell mellom 100 kroner for biomasse og 5000 for listverk, peker Borge Nordfjeld på.

– Helt bra blir det aldri

Miljøet blir jo aldri helt bra uansett, men nå har vi kjempekapasitet på sponavsuget, sier produksjonsleder Kristian Narum på Gotterud Sag.

Messenyheter

Messene samler treindustrien. Annethvert år Trä & Teknik i Göteborg, annethvert år Ligna i Hannover. Vanligvis er messene viktige møtesteder, og ikke minst viktige arenaer for å lansere nye produkter. Siden messene måtte utsettes, har vi viet flere sider til nyheter som leverandørene til bransjen har lansert, selv om de ikke har kunnet ta dem med på messe og vise dem frem.

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Powered by Labrador CMS