Treindustrien 1/2021 er ute nå

Aldri har det gått så bra på Fåvang Sag som i 2020. Men Rune Voldsrud frykter at kundene må belage seg på å vente på trelast i vår.

Publisert

– Det er slik det er i bransjen vår nå. Travelt, lite tømmer, veldig små lagre av trelast. Når du har et lager midt i januar som er på nivå med den første dagen etter en lang sommerferie, tror jeg det blir litt ventetider utover våren, sier han.

I Treindustrien 1/2021 kan du lese mer om Fåvang Sag. I tillegg finner du dette:

Tre og brannsikkerhet

LEDER: « Overflatebehandlinger, impregneringer, limtre og massivtre gjør at treet i mange situasjoner kan måle seg med mur stål og betong, og i andre situasjoner til og med er mindre brannfarlig. Problemet er at folk ikke vet det. »
Les lederartikkelen her

Royal: 700 millioner i spill

Produksjon for 700 millioner kroner er i spill etter at royalimpregnert kledning ikke besto branntesten.

50 000 kubikk mer med nye trucker

De regner med å håndtere 50 000 kubikk ekstra etter at de har investert i nye trucker. Dessuten er arbeidshverdagen blitt bedre, forteller John Bråten og Raymond Helvensteijn på Bergene Holm Nidarå.

Massivtreskole blir BBC-dokumentar

BBC lager dokumentarserie om bærekraftige bygninger. Der skal Torvbråten skole i Asker presenteres for internasjonale seere.

Ikke menneskeløst riktig ennå

I Norge satser flere på å ordrestyre produksjonen. Men det er et godt stykke igjen til fabrikker uten folk, konstaterer Kai Mo hos Vela.

Prekutt rett fra mobilen

De dropper spiker, prøver å få vindusfabrikkene til å QR-kode hvert vindu – og nå er de klare til å produsere etter arbeidsordre rett fra kundens mobiltelefon. Sørlandslisten dytter på med ny teknologi.

Bygger satellitter i tre

Japan satser på å skyte satellitter av tre opp i verdensrommet. Det skal hindre forurensning fra romskrap som slipper ut skadelige stoffer eller faller helt ned på bakken.

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Powered by Labrador CMS