DesignbasenBred4593.jpg

Designerne samlet på ett sted

Langt på vei samtlige designermiljøer i Norge er nå samlet i Designbasen.no. I løpet av to år er basen blitt en suksess.

Publisert

Ingjerd Straand Jevnaker og Kristian Paulsen i Norsk Designråd er svært fornøyde med Designbasen.no (Foto: Erlend Sæteren)

– Basen har hatt større suksess enn vi torde å håpe på da vi startet for to år siden. Nå er den såpass omfattende at du vil finne et stort antall designbyråer og designere uansett fagområde eller geografisk tilhørighet, sier prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker i Norsk Designråd.

Designbasen.no er en gratistjeneste som gir næringslivet et omfattende og oversiktlig verktøy for kjøp av designtjenester. Det er Norsk Designråd som står bak, i samarbeid med Innovasjon Norge, NID, Grafill, Kreativt Forum og NIL.

I fjor hadde Designbasen.no flere enn 100 000 besøk fra 60 000 unike brukere. Dette er en økning på 36 prosent sammenlignet med 2009.

I basen, som oppdateres daglig med nytt innhold, er det registrert nesten tusen designere og 5500 designjobber.

– Flere av funksjonene er inspirert av sosiale medier som Twitter, Linkedln og Facebook. Siste nytt er at også designkjøpere kan registrere seg i basen, hvor de blant annet kan lage seg egne favorittlister over byråer og arbeider, sier Jevnaker.

Hun forteller også at designkjøpere på sikt skal kunne følge sine favorittdesignere og favorittbyråer når disse legger ut nye prosjekter.

Klikk her for å melde deg på Treindustriens ukentlige nyhetsbrev

"
Powered by Labrador CMS