tormod-kvisler
tormod-kvisler

Moelven med nytt leilighetskonsept

Med serieproduksjon av moduler på fabrikk skal Moelven levere leiligheter med inntil 2.000 kr lavere kvadratmeterpris enn plassbygde.

Publisert

Tormod Kvisler i Moelven ByggModul informerer om Linåkeren, et prosjekt som delvis leveres i tråd med Moelvens nye boligkonsept. Foto: Tom-Erik Holmlund

Se video nederst i saken.

Salgssjef Tormod Kvisler i Moelven ModulBygg beskriver deres nye boligkonsept slik:

- Heretter spør ikke vi arkitekten hva han vil tegne. Vi forteller arkitekten hva han skal tegne, ta tak i og bruke. Han skal velge fasade og gi leilighetene et arkitektonisk uttrykk, men må forholde seg til våre moduler.

Lengden på blokka vil naturlig nok avhenge av antall leiligheter, men de vil ha stor ferdigstillelsesgrad.

- Vi har ferdigtegnet leiligheter og sammensetting av bygg på en måte slik at utbygger kan velge mellom en miks av ni leiligheter. Utbygger velger størrelser og setter dem sammen til en blokk, forklarer Kvisler.

Modulene heises på plass på Hamar, ikke mange mil fra Moelvens fabrikk på Moelv. Foto: Tom-Erik Holmlund

Serieproduksjon er nøkkelen

Modulene produseres industrielt for å bli mest mulig prisgunstig.

- Prisene våre er blant de laveste i segmentet, sier Kvisler.

Han antyder at de ligger mellom 1.500 og 2.000 kr lavere pr BRA enn et fastbyggeri. Industriell serieproduksjon er selve nøkkelen. Badet, kjøkkenet og sjakta skal heretter være på samme plass hver eneste gang.

- Dermed får vi ikke lenger noen overraskelser ute i produksjonen, sier han.

Leilighetsprosjektet Linåkeren på Hamar produseres nå med moduler og delvis i tråd med det nye boligkonseptet. Noen leiligheter i prosjektet er arkitekttegnet og større enn normen, men det blir det altså slutt på heretter. Blokkene fra Moelven vil ha parkeringskjeller og balkonger. Linåkeren har balkonger på hele 42 m2 i betong.

- Vi satser på totalentrepriser og skal levere alt, inkludert parkanlegg og parkeringskjeller. Utbyggeren kan få beskjed om hva det vil koste selv før han kjøpt tomta, sier Tormod Kvisler.

Mindre enn et år etter at Moelven kunngjorde sitt nye konsept har de begynt å få de første avropene. Det er Tormod Kvisler og hans kollegaer i Moelven ByggModul naturligvis meget godt fornøyd med.

Slik blir det seende ut. Skisse:XR Visuell Kommunikasjon AS

Video laget av Moelven Byggmodul:

Powered by Labrador CMS