Veidekke bygger sykehjem i massivtre

Veidekke har skrevet kontrakt med Sandefjord kommune om å oppføre et nybygg og rehabilitere eksisterende bygningsmasse på Nygård sykehjem. Det er valgt bærekraftige energiløsninger og det nye bygget blir i massivtre.

Publisert

Den nye fløyen blir på totalt ca 7.500 m2 og får 72 beboerrom, skriver Veidekke i en pressemelding.

Arkitekter for prosjektet er Planforum Arkitekter AS.

Bygget oppføres i miljøvennlig massivtre over tre etasjer med kjeller i betong under halve bygget. Dagens bygningsmasse som skal rehabiliteres er på ca 10.000 m2 og får 108 beboerrom. Her skal Veidekke utføre planløsningsendringer, nye overflater, nytt teknisk anlegg, nye beboerbad, nytt hovedkjøkken og fasade- og takrehabilitering med tilleggsisolering.

Bæresystemet i massivtre i nybygget bidrar til reduserte klimagassutslipp og de nye tekniske anleggene sammen med tilleggsisolering vil redusere energibehovet betydelig. Solceller på taket til nybygget og eksisterende bygg vil dekke store deler av byggets energibehov.

– Vi takker for tilliten og er veldig fornøyde med å ha vunnet konkurransen om få bygge ut og bygge om Nygård sykehjem. Vi har solid kompetanse i å bygge gode helsebygg, og setter ekstra pris på at det i prosjektet er vektlagt bærekraftige løsninger. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen til høsten, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

– Veidekke leverte et godt og overbevisende tilbud, som svarte opp de kravene og kriteriene kommunen hadde satt til konkurransen på en meget god måte. Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med Veidekke og er trygge på at vi har fått en god samarbeidspartner som har de samme ambisjoner for prosjektet som oss, sier rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Sandefjord kommune.

Rehabiliteringen vil skje fløy for fløy med øvrige deler av sykehjemmet i full drift. Byggestart er planlagt i august 2020 med planlagt ferdigstillelse våren 2023.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS