Moelven har store ambisjoner innen digitalisering, og ved hjelp av IoT, sensorer, Big data og nye analysemetoder har Moelven fått unik innsikt i hvordan morgendagens sagbruk kan se ut. (Illustrasjonsfoto: Moelven)
Moelven har store ambisjoner innen digitalisering, og ved hjelp av IoT, sensorer, Big data og nye analysemetoder har Moelven fått unik innsikt i hvordan morgendagens sagbruk kan se ut. (Illustrasjonsfoto: Moelven)

Moelven kan bli Norges smarteste

Moelven Industrier er nominert til prisen Norges smarteste industribedrift 2019. Kåringen skal løfte fram selskaper som er verdensledende innen digitalisering og automatisering.Moelven har tatt i bruk

Publisert

– Vi leter hele tiden etter hvordan vi kan jobbe smartere, og det er jo stas at vi blir sett på som en rollemodell, sier IT-direktør Even R. Lutnæs i Moelven, om nominasjonen.

Prisen til Norges smarteste industriselskap blir delt ut under Industrikonferansen 7. mai, der statsminister Erna Solberg vil stå for selve utdelingen. Prisen er et samarbeid mellom Norsk Industri og Siemens, og deles ut for sjette gang.

– Mange norske industribedrifter er verdensledende innen digitalisering og automatisering, og derfor ønsker vi å løfte frem de beste slik at andre kan lære og bli inspirert, sier administrerende direktør Anne Marit Panengstuen i Siemens.

På jakt etter heltene

Juryen, som har nominert Moelven, har lagt vekt på å finne selskap som driver norsk industri videre, og som kan være et eksempel til etterfølgelse.

– Konkurransen vil ha frem de industrielle heltene. De bedriftene vi kan være stolte av, og som eierne, lederne og de ansatte kan være stolte av, sier Torger Reve, juryleder og Professor i strategi og industriell konkurranseevne på Handelshøyskolen BI.

Om Moelven skriver juryen følgende:

Juryen har latt seg imponere av hvordan selskapet har robotisert produksjonen, og at de står for flere viktige «landemerker» som blant annet verdens høyeste trehus,Mjøstårnet, og limtredragerne på Gardermoen.

Moelven bygde i 2017 en robotisert produksjonslinje i sin fabrikk i Säffle som nær doblet den samlede produksjonskapasiteten. Linjen bygger vegger nesten helt uten hjelp fra menneskehender, og er utformet av interne ressurspersoner som har latt seg inspirere av bilindustrien.

Foruten Moelven, er Aarbakke og Tronrud Engineering nominert.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Tidligere vinnere

  • 2018: Thermo Fisher Scientific
  • 2017: Brunvoll
  • 2016: GKN Aerospace
  • 2015: Hexagon Ragasco
  • 2014: Borregaard
  Powered by Labrador CMS