– I takt med at folk reiser mindre under korona-pandemien ser vi at de fortsetter å bruke mer penger på vedlikehold og oppussing både hjemme og på hytta, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.
– I takt med at folk reiser mindre under korona-pandemien ser vi at de fortsetter å bruke mer penger på vedlikehold og oppussing både hjemme og på hytta, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Moelven nyter godt av oppussingsveksten

Folk reiser mindre og pusser opp mer. Det slår positivt ut for Moelven, som leverer sitt beste resultat for tredje kvartal på 13 år.

Publisert

Moelven tjente 163 millioner kroner i tredje kvartal, melder konsernet i en pressemelding.

– Etterspørselen etter klimasmarte produkter og løsninger har vært god i tredje kvartal, både internasjonalt og her hjemme. I takt med at folk reiser mindre under korona-pandemien ser vi at de fortsetter å bruke mer penger på vedlikehold og oppussing både hjemme og på hytta, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Dette har ført til god aktivitet innenfor byggevarehandelen i Skandinavia, og i den internasjonale trelastvirksomheten.

– Det er også gledelig at ordrereserven og aktivitetsnivået innenfor limtre-segmentet og byggmoduler er bedret, sier konsernsjefen.

Hadde ikke ventet slike tall

Moelven omsatte for 2667,2 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Det er en økning på 319,9 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet på 163,4 millioner kroner er 119,8 millioner kroner høyere enn tilsvarende kvartal i 2019. Dette er det beste kvartalsresultatet for tredje kvartal siden 2007.

– Vi må være ærlige på at dette er tall vi ikke hadde ventet å se da Skandinavia og store deler av verden stengte ned i vår. Dette resultatet er vi naturligvis meget godt fornøyd med, sier Kristiansen.

Bygger Norges største impregneringsanlegg

Moelven har i 2020 hatt en enorm vekst i salget av impregnerte treprodukter, og i september besluttet konsernet å investere NOK 170 millioner for å bygge Norges største impregneringsanlegg for royal- og CU-impregnerte trevarer. Investeringen legges til Moelven Soknabruket AS og anlegget skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2022.

Det er bare ett år siden Moelven Pellets AS kunne åpne sin nye pelletsfabrikk og bioenergianlegg, plassert på samme industriområde. Med det nye impregneringsanlegget vegg i vegg samler vi hele verdikjeden fra råstoff til ferdig produkt på ett sted.

Hyller fleksibiliteten

Moelven-konsernet har kommet seg godt gjennom årets ni første måneder, men korona-pandemien gjør at det er krevende å planlegge tiden framover.

– Nøkkelen for å løse dette er våre medarbeidere. De har virkelig dokumentert en imponerende omstillingsevne og fleksibilitet under pandemien. Det har vært avgjørende for at vi har klart å levere så bra som vi har gjort - og det blir også viktig framover. I tiden som kommer vil Moelven ha fullt fokus på kostnadseffektiv drift og en levedyktig og framtidsrettet konsernstruktur, sier Kristiansen.

Les kvartalsrapporten for Q3 2020 her (PDF)

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS