Til sammen har nordmenn i vår kjøpt terrassegulv fra Moelven tilsvarende 171 internasjonale fotballbaner.
Til sammen har nordmenn i vår kjøpt terrassegulv fra Moelven tilsvarende 171 internasjonale fotballbaner.

Ny terrasserekord hos Moelven

Da Norge ble korona-stengt spratt nye terrasser opp. Fra 15. mars til 15. juni har Moelven levert terrassegulv tilsvarende 40 000 typiske norske terrasser.

Legger man terrassebordene etter hverandre utgjør det en 10 000 km lang rekke. Like langt som fra Oslo til Lofoten tur/retur fire ganger, eller nok til å dekke 171 internasjonale fotballbaner, skriver Moelven i en pressemelding

Tall og fakta

Hvor mye tilsvarer 40 000 kubikkmeter med terrasse?

-Nær 40 000 terrasser på 30 kvm.

- Stablet oppå hverandre tilsvarer det nesten 13 Mjøstårn i høyden.

- Preikestolen opp og ned 1300 ganger, med terrassebord på rad og rekke.

  Hvor i landet har nordmenn kjøpt mest terrassegulv? (Gammel fylkesmodell)

  1. Rogaland
  2. Hordaland
  3. Trøndelag

  - Vi har aldri opplevd en slik terrasseboom som dette. Iveren etter å bygge terrasse gikk til himmels i det Norge stengte ned. Vi er fremdeles tidlig i terrasseseongen, og etterspørselen er ekstraordinær. Vi jobber nå på spreng for å ikke gå tomme for varer. Skulle det skje enkelte steder, er forklaringen rett og slett et byggeskred vi vanskelig kunne planlegge for, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef hos Moelven Wood.

  Moelven har i vår produsert terrassegulv både sent og tidlig for å kunne møte den økte etterspørselen. Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, så har terrassesalget økt med 50 prosent.

  - Vi gleder oss selvsagt over den store veksten, og at vi har klart å holde hjulene i gang under koronautbruddet. Samtidig vet vi at framtiden i byggebransjen aldri har vært mer usikker, og at en sommer ikke varer evig. Selv om det er plankekjøring akkurat nå, så er vi spente på høsten, sier Hønningstad, og legger til:

  - Men før den tid vet vi at mange nordmenn kommer til å få sitte på en ny terrasse enten hjemme, på hytta eller på campingplassen.

  (Pressemelding)

  Powered by Labrador CMS