Viken Skog ønsker å bidra til at skogeierne får del i verdiene som ligger i Moelven Industrier, forklarer styreleder Olav Breivik.
Viken Skog ønsker å bidra til at skogeierne får del i verdiene som ligger i Moelven Industrier, forklarer styreleder Olav Breivik.

Bruker forkjøpsretten:
Viken Skog kjøper seg opp i Moelven Industrier

Før jul 2020 meldte Glommen Mjøsen Skog SA at de selger 12 prosent av sine aksjer i Moelven Industrier ASA til pensjonsselskapet KLP (Kommunal Landspensjonskasse). Viken Skog SA har i henhold til aksjonæravtalen forkjøpsrett, og har meddelt Glommen Mjøsen Skog at de benytter seg av denne.

Publisert

Kjøpet innebærer at Viken Skog investerer 290 millioner kroner og øker dermed sin eierandel i Moelven Industrier til om lag 33 prosent. Det skriver Viken Skog på sine nettsider.

Styreleder Olav Breivik i Viken Skog sier at dette er en viktig investering for skogeierne:

– Viken Skog har lenge ønsket å bli en større eier i Moelven Industrier. Det viktigste for oss med denne investeringen er å sikre at våre andelseiere kan ta større del i verdiskapingen til Moelven i årene fremover. Moelven Industrier er et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia, og er godt posisjonert for å sikre en god utnyttelse av tømmer som råstoff i et marked i vekst, sier Breivik.

Breivik sier videre at Viken Skog ønsker å bidra til at skogeierne får del i verdiene som ligger i Moelven Industrier:

– Vi er sikre på at vi skal få til en god løsning sammen med Glommen Mjøsen Skog som sikrer en fremtidsrettet eierstruktur i Moelven Industrier med finansielle muskler for vekst og utvikling, avslutter Breivik.

(viken.skog.no)

Powered by Labrador CMS