Illustrassjonsfoto: Valutec
Illustrassjonsfoto: Valutec

Valutec leverer to nye tørker til Moelven

Moelven investerer i to nye kammertørker fra Valutec til sagbruket sitt i Numedal.

Publisert

– Virkestørkene har lenge vært en flaskehals for oss. Med økt tørkekapasitet blir vi enda bedre på å møte kundenes krav i et moderne marked, sier Rune Frogner, direktør i Moelven Numedal, i en pressemelding fra Valutec.

Moelven Numedal har fra før to kanaltørker og fem kammertørker. Årsaken til at tørkeparken nå utvides, er økt produksjon samt behov for å tørke flere dimensjoner ned til varierende fuktinnhold. De nye tørkene har en totalkapasitet på 35 000 kubikkmeter per år, og er dimensjonert for å tørke granvirke mellom 32 og 44 millimeter ned til 18 prosent fuktinnhold.

– Valutec er en stor og erfaren leverandør av virkestørker, som tilbyr gode og kounkurransedyktige produkter. De har en profesjonell organisasjon, og vi har gode erfaringer fra tidligere samarbeid, sier Rune Frogner.

Kammertørkene bygges i rustfritt står og utrustes med trykkammer. I leveransen inngår også styresystemet Valmatics.

– At Moelven, som er et av Skandinavias største sagbrukskonsern, igjen velger oss som leverandør, viser at de er fornøyd med produktene og leveransen vår. Jeg ser fram til å starte på dette prosjektet, sier Valutecs salgssjef Jon Lindberg.

Tørkene leveres i løpet av våren og skal tas i bruk til høsten.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS