Landbruksminister Jon Georg Dale informerte om tilskuddet i går. – Det er en gledens dag, sier daglig leder i Moelven Granvin Bruk, Ørjan Mikal Kalsaas. (Foto: Privat.)
Landbruksminister Jon Georg Dale informerte om tilskuddet i går. – Det er en gledens dag, sier daglig leder i Moelven Granvin Bruk, Ørjan Mikal Kalsaas. (Foto: Privat.)

Ny tømmerkai på Granvin

Moelven Granvin Bruk AS får tilskudd til å bygge tømmerkai.

Publisert

Søknaden om tømmerkaia ble sendt inn sammen med Granvin Kommune, Ulvik Kommune, Voss kommune, Vestskog SA og Nortømmer AS, og i går informerte Landbruksdepartementet om at det gis tilskudd.

– En gledens dag

Daglig leder Ørjan Mikal Kalsaas i Moelven Granvin Bruk AS sier i en pressemelding at det var en gledens dag både for Moelven Granvin Bruk og for skognæringa på Vestlandet.

– Det er snakk om en tømmerkai på 80 meter med ca. 26 millioner i kostnadsramme. Vi har fått stor støtte både fra kommunen og fylket i denne prosessen og vi er nå utrolig glade for at det nå ser ut til at vi får ny kai, sier Kalsaas.

En viktig del av infrastrukturen

Fylkesmannen i Hordaland er en av de som har gitt sine støtteerklæringer og er positiv til at det blir bygd ut ny utskipingskai i Granvin. Fylkesmannen ser at kaier er viktig for skogbruket i området.

– Det er stor aktivitet i skognæringa på Vestlandet og kaia vil vere ein viktig del av infrastrukturen for skogbruket på Voss, den største skogkommunen i Hordaland, og regionen rundt. Økonomien for skogbruket i regionen betrast ved at den delen av virket som ikkje vert foredla ved Granvin bruk, kan bli transportert vidare på ein effektiv måte. God infrastruktur er svært viktig for skogbruket, sier Fylkesmannen i Hordaland i erklæringen.

Bedriften har allerede foretatt grunn-undersøkelser for å kartlegge sjøbunnen. Nå er alt klart for ny tømmerkai i Granvin, skriver Moelven i pressemeldingen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS