Karoline og Dennis forteller om godt arbeidsmiljø, flat struktur og toppkompetanse i Moelven Limtre AS. (Foto: Tom E. Holmlund)

Rett fra skolebenken til Moelven

– En føler seg privilegert når en kommer rett fra skolebenken og får slike muligheter, sier 22 år gamle Karoline Røste Omdahl. Sammen med Dennis Afonso Pettersen er hun en del av konstruksjonsteamet hos Moelven Limtre AS.

Publisert

Pressemelding fra Moelven:

De to unge byggingeniørene nikker bekreftende når de blir spurt om de er stolte av å jobbe i bedriften mange betrakter som verdensledende innen store bærende konstruksjoner i tre.

– En føler seg privilegert når en kommer rett fra skolebenken og får slike muligheter. Det ryktes jo i høgskolemiljøet at det er kompetanse i toppklasse hos Moelven Limtre. Å være fersk og få jobbe med folk som kan så mye er ikke bare flott, men også betryggende og lærerikt, sier Karoline.

– Godt arbeidsmiljø og flat struktur

Dennis forteller at det er et godt arbeidsmiljø i Moelven Limtre.

– Det betyr mye for oss. Det er flat struktur og det er bra, smiler Dennis.

Dennis (22) er fra Lillehammer og Karoline fra Reinsvoll, og begge har bachelorutdanning som byggingeniører fra NTNU på Gjøvik. Dennis jobber mest med det de kaller dimensjoneringsservice, mens Karoline er ansatt som salgsingeniør og jobber med konstruksjon.

Lage produksjonsunderlag for Valle Wood

Karoline er akkurat nå i avslutningsfasen av kontorprosjektet Valle Wood.

– Det er et 7. etasjes bygg med søyler og bjelker i limtre, samt massivtre. Det er et krevende prosjekt med mange detaljer. Oppgaven min har vært å lage produksjonsunderlag som blant annet innebærer tegninger og PBA-filer, sier Karoline.

Varierte arbeidsoppgaver

I dimensjoneringsservicen behandler Dennis mange mailer og telefoner hver dag fra Moelven Limtres forhandlerkunder.

– Forhandlerens kunder - som er snekkere, ingeniører, byggmestere, entreprenører - skal i utgangspunktet rette sine forespørsler gjennom forhandleren. Forhandleren er vår direktekunde, forteller Dennis.

Han lager også produksjonsgrunnlag på ordrer som kommer inn fra ordrekontoret og videresender tegningene til kunde for godkjenning.

– Deretter brukes det godkjente grunnlaget til å lage maskinfiler, som videre blir sendt ned til produksjonen i fabrikken, sier Dennis.

Var ikke i tvil om hvor de skulle søke jobb

Etter at markedsdirektør Tor Olav Lierhagen og konstruktør Jon Grantangen i Moelven Limtre kom til NTNU på Gjøvik for å fortelle om mulighetene i Moelven, ble de to inspirert.

– Når vi så stillingene utlyst i avisa, var det ikke tvil om hvor vi skulle søke jobb, sier Dennis Afonso Pettersen og Karoline Røste Omdahl.

De to unge ingeniørene begynte begge i Moelven 12. juni 2017.

(Pressemelding fra Moelven)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS