Tjerand Gjerde
Tjerand Gjerde er gründer, eier og daglig leder av trevarebedriften Tjerand Fine Furniture AS på Klepp stasjon i Rogaland.

Fokus på premium­markedet og sterkere team internt – Tjerand vokste med 12 millioner på tre år

– Vi har hatt en kraftig vekst de siste årene. Fokuset vårt nå er å utvikle et sterkere team internt, slik at vi kan hente ut et enda større potensiale av de ressursene vi allerede har i bedriften.

Publisert

Dette sier eier og daglig leder Tjerand Gjerde i Tjerand Fine Furniture AS, som nå har omprofilert bedriftens merkevarenavn til bare Tjerand, som altså er sammenfallende med trevarebedriftens gründer og leder.

Med sine 13 ansatte har Tjerand nylig flyttet inn i nye lokaler i tettstedet Klepp stasjon i Rogaland, bare noen steinkast unna bransjekollega Treprosjekt AS, som ble 2023-vinneren av den høythengende prisen som årets bedrift i norsk trevarebransje; Det Gylne Sagblad.

- Har veldig mye av det vi trenger 

Tjerand Gjerde driver firmaet sammen med kona Lena Grotbæk Gjerde, som er styreleder og har ansvaret for økonomi og HMS i bedriften.

– Vi jobber hele tiden å ta nye grep for å utløse mer av det potensialet vi sitter på. Vi ser at mye av de ressursene vi trenger har vi allerede internt i bedriften. Samtidig som vi har knyttet til oss ekstern kompetanse for å se oss sjøl «utenfra og inn» og for å greie å gjøre de riktige endringene, forteller Tjerand Gjerde.

– Vi ønsker å ha knallhard fokus på høy kvalitet i alt vi gjør, både på produktene i seg sjøl og i tilnærmingen til kundene våre og det markedetvi lever av.

– Vi skal levere premium produkter i premium kvalitet, og da må også sørvis og oppfølging ha høy kvalitet. Det er det som gjør at det gode ryktet sprer seg ute blant kundene, og dermed vokser også markedet og nedslagsfeltet for det vi lager.

Stein på stein, stødig og solid 

– Vi har hatt mesteparten av leveransene våre i Rogaland og Stavanger-regionen, nå vokser vi også i Oslo-området, og vi ser ingen hindringer for å se på hele Norge og Skandinavia som vårt marked. Men vi har ingen mål om å vokse bare for å vokse. Hvis vi skal vokse, så skal vi være stødig og solid, og så vokse stein på stein, om det er det vi vil.

Økonomisk sett har veksten hos Tjerand Fine Furniture AS vært nærmest formidabel de tre-fire siste årene, fra i underkant av 10 millioner i 2020 til over 22 millioner i 2023.

– Vi har rikelig med oppdrag, og er veldig fornøyd med mye av det som har skjedd. Men vi er fortsatt i en kontinuerlig utvikling, og vi er utålmodige på å bli bedre i alle ledd i alt vi gjør, fra ledelse og produksjon til resultatet på bunnlinja. Også der har vi en del å gå på.

Gründer, eier og bedriftsleder Tjerand Gjerde i Tjerand Fine Furniture AS i Rogaland blir en av gjestene på scenen under Norske Trevarers landsmøte i Bergen i midten av april.

Powered by Labrador CMS