Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger skal bygges i massivtre og miljøsertifiseres etter BREEAM.
Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger skal bygges i massivtre og miljøsertifiseres etter BREEAM.

Bygger barne- og avlastningsboliger i massivtre

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Tromsø kommune om å bygge Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger. Boligene skal bygges i massivtre.

Publisert

Sommerlystvegen barne- og omsorgsboliger blir boliger for barn og unge med alvorlige funksjonsnedsettelser eller som av andre årsaker har omfattende omsorgsbehov. Det vil bestå av både korttidsboliger, faste boliger og fellesarealer.

Fakta om prosjektet

  • Beskrivelse: Nybygg, institusjonsbygg
  • BTA: 2 083 m2
  • Kunde: Tromsø kommune
  • Totalentreprenør: Peab Bjørn Bygg
  • Byggetid: 18 måneder
  • Kontraktssum: 90 mill eks. mva
  • Arkitekt: Rambøll arkitektur
  • Miljøsertifisering: BREEAM

– Vi har jobbet lenge med å lande denne avtalen og er derfor svært glade for kunne å gå i gang med arbeidet. Dette er et viktig og etterlengtet bygg i Tromsø, og som en lokal samfunnsbygger er vi spesielt glade for slike prosjekter som betyr så mye for brukerne, sier prosjektsjef Morten Andreassen i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Massivtre og miljøsertifisering

Barne- og avlastningsboligene skal bygges i massivtre, og det er lagt vekt på høye kvaliteter i prosjektet for å skape trivsel for brukerne av bygget. Det vil være utstrakt bruk av synlige trematerialer og robuste løsninger som skal tåle hard bruk. I bygget blir det også en svært påkostet velværeavdeling som skal gjøre det hyggelig for brukerne.

– I tillegg blir dette det første kommunale bygget i Tromsø som skal miljøsertifiseres etter BREEAM. Det er et tilleggsaspekt ved prosjektet som vi synes er veldig positivt, sier Andreassen.

Et og et halvt års byggetid

I dag står det en gymsal på tomta. Arbeidene med å rive denne starter i løpet av mars.

– Vi ser frem til å komme i gang med byggearbeidene, og gleder oss til vi i september 2022 kan overlevere et flott og viktig bygg til lokalsamfunnet, sier Morten Andreassen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS