Illustrasjon: Veidekke / Link Arkitektur
Illustrasjon: Veidekke / Link Arkitektur

Veidekke bygger miljøskole i tre i Horten

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Vestfold fylkeskommune om bygging av ny videregående skole i plusshus standard.

Publisert

Skolen får plass til 1200 elever, og skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM NOR Outstanding, skirver Veidekke på sine nettsider. Kontrakten er en totalentreprise verdt 450 millioner kroner ekskl. mva.

Utstrakt bruk av tre

Den nye skolen i Lystlunden blir på cirka 18 000 m2 og erstatter dagens to videregående skoler i Horten. Konseptet til Veidekke og Link Arkitektur, som vant anbudskonkurransen, er et kompakt og rasjonelt skolebygg med utstrakt bruk av resirkulert stål og massivt tre som vil bidra til å redusere klimagassutslippene med 40 prosent.

Grunnvarme og solceller

Den klima- og energivennlige skolen blir et såkalt plusshus, noe som betyr at den skal produsere mer energi enn den forbruker gjennom hele byggets levetid. Det skal utelukkende benyttes fornybare energikilder ved driften av skolen, og det løses gjennom bruk av grunnvarme fra 30 energibrønner og energi fra 3 500 m 2 solceller på taket.

Det å bygge gode fremtidsrettede skoler er noe av det viktigste vi kan være med på, og det er ekstra motiverende med så offensive miljømål som det er i dette prosjektet. Etter Thor Heyerdahl og Færder er dette den tredje store videregående skolen vi bygger i Vestfold de senere årene. Vi er stolte over å ha blitt foretrukket, og nå gleder vi oss til å ta fatt på byggeprosessen, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Entreprenør.

Byggestart blir i januar 2017, og skolen skal stå ferdig til skolestart i august 2019.

Mer informasjon om prosjektet finnes her

(Veidekke.no)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS