Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Spennende muligheter

LEDER: «Om det økte omsetningskravet alene er en utløsende årsak til at flere nå ser på muligheten til å produsere biodrivstoffbasert på restprodukter fra skogbruk og treindustri, tviler vi på. Men vi føler oss sikre på at det har gitt forsterket selvtillit på at storskalaproduksjon er det rette, og på den måten fungerer som en katalysator.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 6/2016:

Regjeringen har sendt en lissepasning til norsk skogbruk og treindustri nå som de øker omsetningskravet for biodrivstoff fra 5,5 til 7 prosent neste år. Men de gir seg ikke med det, for det varsles en ytterligere opptrapping frem mot 2020. For treindustrien er dette gledelige nyheter.

Administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad, påpeker at dette vil bidra til å fremme innovasjon og industriell vekst i norsk treindustri. Skogbruket har vært på jakt etter nye forretningsområder, og nå har staten skapt en forretningsmulighet ved å kreve innblanding av fornybart og bærekraftig drivstoff i det fossile drivstoffet.

– Det har lenge blitt snakket om bioøkonomien. Krav om økt omsetning av avansert biodrivstoff er et konkret virkemiddel som gir industrien rammebetingelser til å satse offensivt, sier administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad.

Om det økte omsetningskravet alene er en utløsende årsak til at flere nå ser på muligheten til å produsere biodrivstoff basert på restprodukter fra skogbruk og treindustri, tviler vi på. Men vi føler oss sikre på at det har gitt forsterket selvtillit på at storskalaproduksjon er det rette, og på den måten fungerer som en katalysator. Samtidig er det viktig å påpeke at en stor satsing krever sikre og gode politiske rammevilkår, og vi forventer at politikerne kan garantere for forutsigbarhet og ytterligere opptrapping.

Biozin AS er et datterselskap i Bergene Holm-konsernet. Under Flisdagene på Gardermoen i slutten av november, redegjorde Reidar Bergene Holm litt for hvilke tanker de har. Blant annet har de planer om å bygge fem fabrikker for å produsere råvare for drivstoff
i Sør-Norge. Det er offensive takter som vi applauderer.

Les mer om Treindustrien 6/2016 her

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Powered by Labrador CMS