Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Massiv tresatsing

LEDER: På en pressekonferanse i slutten av januar ble det kjent at Massiv Lust tar med seg sin produksjon fra Sogn og Fjordane til Kongsvinger og de dype skoger. De får samtidig med seg Gjøvikfirmaet Hunton Fiber og Stangeskovene på eiersiden. Det nye selskapet har fått navnet Nordisk Massivtre, og kan ikke kalles annet enn en spennende satsing.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 1/2017:

Eierkonstellasjonen fremstår med styrke og komplementerer hverandre på en meget fin måte. Det skal bli interessant å følge selskapets utvikling.

Nordisk Massivtre uttaler at de skal sikre at flere bygg og hjem baseres på kortreist råstoff. De ambisiøse målene er å endre holdninger på tvers av den nordiske byggebransjen ved å sørge for at kortreiste og solide elementer i massivtre er blant de foretrukne til gulv, vegger og tak. De skal med andre ord gå i bresjen for å sikre at massivtre blir standard i byggebransjen.

Og tidspunktet for å ta denne rollen er bortimot perfekt. Massivtre er i fremvekst i hele Norden, stadig flere byggherrer og arkitekter har fått opp øynene for at dette er fornuftig, miljøvennlig og gir god økonomi. Når det i tillegg er spådd at markedet for massivtre vil overstige 500 millioner kroner i Norge innen 2020, så skjønner alle at timingen er meget bra.

– Vår drift har positive ringvirkninger for veldig mange: For samfunnet og miljøet, for byggebransjen, for skognæringen, for vårt lokalsamfunn, og alle de som ønsker seg sunnere hjem og arbeidsplasser. Vi trenger den drahjelpen vi kan få, og håper på god oppbakking fra de som tror på trevirkets sentrale rolle i samfunnet, sier Lars Atterfors, styreleder i det nye selskapet.

Magasinet Treindustrien både håper og tror at denne drahjelpen vil komme av seg selv, og at tiden vil vise at dette blir en suksess.

Les mer om Treindustrien 1/2017 her

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Powered by Labrador CMS