0212_treindustrien
0212_treindustrien

Tenk sikkerhet

”Mellomlederne må gå foran med et godt eksempel og skape gode holdninger.  Vi må unngå jeg skal bareholdningen”. Det sier Tom Kenneth Sandvold, hovedverneombud, og Jan Roger Lund, produksjonssjef, hos Sødra Timber på Jessheim.

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Treindustrien nummer 2/2012:

Det er nok av stygge arbeidsulykker i treindustrien. Ofte skyldes det jeg skal bare-holdningen, som Sandvold og Lund viser til. Med lemfeldige holdninger til sikkerheten, øker sjansen for ulykker betraktelig. Og innenfor vår bransje vetvi at hvis det først skjer en ulykke, så kan detofte få dramatiske følger.

Med gode arbeids- og sikkerhetsrutiner, og en bevissthet rundt bruken av riktig utstyr, er mye av grunnlaget lagt. Sammen med informasjon, opplæring og holdninger, er dette nøkkelen for å unngå stygge skader på arbeidsplassen.

Holdninger skapes ofte fra toppen og nedover i systemet. Sikkerheten må forankres hos toppledelsen, og dyrkes av mellomledere. For hvis det først slurves blant mellomledere, er det heller ikke annet å vente enn at den øvrige staben heller ikke er så nøye med sikkerheten.

Selv om hverdagen er hektisk, oppfordrer vi alle til å ta seg tid til å ta en ekstra titt på sikkerhetsrutinene sine og gjennomgå dem regelmessig. Hos Sødra Timber på Jessheim står sikkerheten nærmest daglig på dagsorden, og det er sju år siden de sist opplevde en skade som utløste sykemelding. Det har de grunn til å være stolte av!

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
+47 469 41 000
redaksjonen@trenytt.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97