0211_treindustrien
0211_treindustrien

Klekk ut nye ideer

Regjeringen er allerede i full gang med å legge rammene for neste års statsbudsjett. For et par uker siden varslet finansminister Sigbjørn Johnsen at dette kommer til å bli svært stramt.

Publisert

– Det samme gjelder lønnsoppgjøret. Også det vil bli stramt, sa Johnsen og de tre rødgrønne partilederne i forbindelse med årets første budsjettforhandling på Thorbjørnrud.

Finansministeren er opptatt av å stramme til for at renten skal kunne holdes lavest mulig. Hensikten er at konkurranseutsatt industri, og folk med boliglån, ikke skal rammes for hardt av en den økte renten som Norges Bank allerede har varslet.

Det er prisverdig at Johnsen, med sitt gode bondevett og sine aner fra byggeindustrien, jobber for å legge forholdene best mulig til rette for blant annet treindustrien. La oss håpe han og resten av regjeringen lykkes med det!

Men samtidig er det viktig at hver og en i bransjen tar ansvar for sin egen virksomhet, og ikke minst tenker nytt om det butter litt i mot. Noen ganger er det fornuftig å stoppe opp, legge hodene i bløt og komme seg ut av det samme sporet som en har fulgt i årrekker. Stoppen må ikke bli for lang, men akkurat tilstrekkelig til at det kan klekkes ut nye ideer som får situasjonen under kontroll igjen. Både når det gjelder inntjening og sysselsetting.

Den lille bedriften Singsås Tre er et godt eksempel på akkurat det. Hvorvidt nytenkningen vil gi resultater, er foreløpig ikke bevist. Men produksjonsleder Jørund Herreskilbred har i alle fall tatt tak.

– Omsetningen vår halverte seg under finanskrisen. Dette tvang oss til å tenke nytt, sier Herreskilbred i denne utgaven av Treindustrien.

Bedriften er relativt unik når det gjelder å håndtere tømmer i enorme størrelser. Men det sviktende hyttemarkedet gjør at de ennå ikke tjener penger igjen. Derfor lanserer de i disse dager nyhetene: Portaler, skigarder og helbenker, samt noe så enkelt som trekiler. Håpet er at dette skal bidra til positive tall på bunnlinjen igjen.

Det Singsås Tre har gjort, er helt i tråd med hva direktør Bengt Herning i HSH Byggevarehandel sier til sin egen bransje i sitt eget fagblad:

– Den som tror at det ikke blir viktig å tilpasse seg store endringer i tiden fremover, vil få seg en overraskelse!

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien nummer 2 2011

Du kan laste ned bladet elektronisk her

eller bestille abonnement her.

"
Powered by Labrador CMS