Særlig svensk skogindustri jubler over at det åpnes for lastebiler på 74 tonn.

74-tonns lastebiler i Sverige

Til sommeren tillater Sverige lastebiler med totalvekt 74 tonn. Problemet er at bare åtte prosent av vegnettet er klar for vekta.

Publisert

På mandag presenterte den svenske regjeringa det nye lovforslaget som åpner opp for lastebiler med en totalvekt på 74 tonn, skriver ATL. Det betyr at den høyeste bruttovekta for lastebiler øker fra 64 til 74 tonn fra 1. juli i år. Noe av argumentasjonen for å heve grensa, er at tyngre lastebiler bidrar til å effektivisere transporten og senke utslippet.

Særlig skogsindustrien ønsker lovendringa velkommen, men det er et lite skår i gleden: Bare åtte prosent av det statlige vegnettet gjøres tilgjengelig for 74 tonns belastning.

– En betydelig større del av vegnettet må åpnes for 74-tonns trafikk dersom forslaget skal ha noe effekt. Ytterst få aktører tør investere i 74-tonns lastebiler hvis det tillatte vegnettet blir så beskjedent som regjeringen foreslår, sier Karolina Boholm, transportdirektør i Skogsindustrierna, til ATL.

(gardsdrift.no)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS