Advarer mot slipebande

En omreisende slipebande er på ferde igjen; denne gangen i Innlandet. Bransjen advares mot å la seg lure av folk som møter opp ubedt for å slipe sagblader.

Publisert

Det er ikke noe nytt at «verktøyslipere» møter opp på dørene til sagbruk, høvlerier og trevarebedrifter. Denne gangen er det en bedrift i Innlandet som er lurt og en annen bedrift i området som advarer.

– De møter opp og vil slipe. Etterpå forlanger de 10 000 kroner for å slipe et sagblad. Får de ikke betalt, så opptrer de truende, forteller bedriften.

Tipseren har selv opplevd å bli lurt og krevd for ublu summer for å slipe freser og sagblader. Noen ganger har slipebandene brukt navnet til kjente firmaer som tilbyr de samme tjenestene, og påstått at de samarbeider med dem.

Treindustrien kjenner ikke til at det har skjedd denne gangen. Derimot tilbyr sliperne rabatt for den som vippser betaling på forskudd.

Denne gangen er det snakk om svensktalende slipere. Tidligere har politiet tipset dem som blir oppsøkt av slipebandene, til å notere ned bilnummer og melde fra.

Har du tips? Meld fra til redaksjonen@trenytt.no. Vi beskytter kildene våre, og du som tipser, får være anonym.

Powered by Labrador CMS