Yngvar Hafsås, daglig leder.
Yngvar Hafsås, daglig leder.

Kjøper svensk høvleri

Hasås AS kjøper svenske Lundgrens Hyvleri AB, og sikrer dermed tilgang på det populære interiørpanelet Stjernepanel

Daglig leder Yngvar Hasås sier oppkjøpet er svært positivt for Hasås og deres kunder.

– Oppkjøpet gjør oss enda mer konkurransedyktige og gir oss kontroll på hele verdikjeden fra råvare til produkt, forteller Yngvar Hasås i en pressmelding.

Stor markedsandel

Hasås har i flere år vært en av Lundgrens største kunder, og har sikret seg en stor andel av markedet innen interiørpanel i Norge.

– Hasås har vært en god samarbeidspartner i mange år. Vi kjenner hverandre godt og derfor kjennes det naturlig for oss at vi forsterker dette samarbeidet gjennom et salg til Hasås, forklarer daglig leder og tidligere eier i Lundgrens, Mikael Lundgren.

Mikael Lundgren fortsetter som VD, og Stefan Lundgren, også han tidligere eier, fortsetter som produksjonsansvarlig i selskapet.

Enorm vekst for innvendig panel

Panel er i vinden som aldri før, noe Hasås har merket på etterspørselen. Stjernepanel har hatt en betydelig vekst de to siste årene.

– Plasseringen til Lundgrens i Nord-Sverige er unik når det kommer til tilgang på råvarer. Vi ser på oppkjøpet som en unik mulighet til å kunne videreutvikle vårt Stjernepanel-konsept, sier Yngvar Hasås.

– Dette er et ledd i satsningen AT Skog har gjennom eierskapet i Hasås for vekst og ekspansjon i hele verdikjeden, forteller styreleder i Hasås, Anders R. Øynes.

Satser videre både i Norge og Sverige

Med Hasås AS som nye eiere vil det bli investert og satset videre på anlegget hos Lundgrens, noe som også trygger arbeidsplassene.

Målet er at det svensk-norske samarbeidet skal bære frukter på begge sider av grensen. Den solide kundebasen som finnes i begge land skal forvaltes godt og vokse på en fornuftig måte.

– Vi ønsker å bygge videre på det arbeidet Lundgrens har gjort og den veksten de opplever, sier Yngvar Hasås.

Dette var også en av de viktigste faktorene for de tidligere eierne i Lundgrens.

– At Hasås ønsker å satse videre på Lundgrens og høvleriet i Sverige, var veldig viktig for oss i denne prosessen. Det er med på å sikre arbeidsplassene her på høvleriet, samtidig som vi kan videreutvikle oss sammen med Hasås, sier Mikael Lundgren.

– Med dette salget kan de ansatte kjenne på en trygg fremtid, hvor vi kan kjøre på videre. Det blir spennende, avslutter Lundgren.

Powered by Labrador CMS