Arkitektur møter natur nord for polarsirkelen

I Fleinvær bygges det seks unike småhus kledd i Kebony.

Publisert

De seks småhusene, som utgjør utgjør badstue, sovehus, kjøkkenhus, studio, badehus og det såkalte "tårn for store tanker", skal være et fristed for kunstnere, og stedet har fått navnet Fordypningsrommet.

Det var komponisten og musikeren Håvard Lund som hadde ideen til prosjektet, og husene er designet av de prisbelønte arkitektene fra TYIN Tegnestue sammen med Rintala Eggertsson Architects. Prosjektet er for tiden under bygging og vil åpne for publikum sommeren 2016.

Husene er bygget på toppen av skråstilte stålføtter, forankret med bolter og betong for å lage visuelt slående vinkler. Treets allsidighet, praktiske bruksområder og eleganse ble avgjørende for valg av materiale.

– Vi ønsket virkelig å bygge et miljøvennlig prosjekt og forstyrre miljøet så lite som mulig ved å opprettholde en naturlig estetikk. Kebony gir oss en flott valgmulighet til et vakkert materiale som minimerer miljøbelastningen ved bygging i naturen, sier Håvard Lund i en pressemelding.

(Pressemelding)

Les mer om prosjektet her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Kebony

Teknologien bak Kebony er en miljøvennlig, patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge.

En resirkulert bio-væske forbedrer med Kebony-prosessen egenskapene til bærekraftig bartre ved en permanent endring i treets cellestruktur.

Prosessen resulterer i sterkt forbedret teknisk holdbarhet, noe som gir Kebony egenskapene til det aller beste hardtre.

De robuste egenskapene til Kebony er utrolig viktige, spesielt i dette prosjektet, der bygningene er plassert helt ute på kysten, utsatt for svært tøffe værforhold og ekstremt kaldt klima.

(Kilde: http://kebony.com/no)

 

Powered by Labrador CMS