Mjøstårnet strekker seg 85,4 meter over bakken i Brumunddal, men ryktet til verdens høyeste trehus når stadig lengre. (Foto: Moelven)
Mjøstårnet strekker seg 85,4 meter over bakken i Brumunddal, men ryktet til verdens høyeste trehus når stadig lengre. (Foto: Moelven)

Gull til Mjøstårnet i New York Design Awards

Verdens høyeste trehus er tildelt gull under prisutdelingen New York Design Awards 2018.

Publisert

Mjøstårnet fikk gull i kategorien "Architecture - Mixed Use - International", som hyller prosjekter som kombinerer design, planlegging, konstruksjon, form og funksjon, sammen med estetikk og materialvalg. Det er DRIVENxDESIGN Award Programs som står bak utdelingen

Håndplukket av fagjury

Mjøstårnet ble nominert av et eget fagpanel, og blir løftet fram som et eksemplarisk prosjekt, skriver Moelven i en pressemelding.

– Dette er en stor overraskelse, og framfor alt en stor heder. Det er fantastisk at Mjøstårnet får en slik internasjonal pris og at vi blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Verdensrekorden er et resultat av et samspill mellom lokale bedrifter og lokal kompetanse fra Ringsaker som nå leverer i verdensklasse. Å få en slik pris er vi selvsagt utrolig stolte av, sier byggherre Arthur Buchardt i meldingen.

Prisdryss til Mjøstårnet

AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter. Moelven har vært totalunderleverandør, med ansvar for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen, sammen med Sweco.

Forrige uke ble prosjektpartnerne tildelt byggeprisen til Teknisk Ukeblad under Norwegian Tech Awards. The New York Design Award 2018 er av en mer internasjonal karakter.

– Denne prisen er et bevis på at våre høye ambisjoner om bærekraftige løsninger blir lagt merke til verden over. Vi tror på en framtid med stadig mer bruk av tre i høye og komplekse bygg, slik Mjøstårnet er et bevis på. Forhåpentligvis kan denne prisen bidra til å inspirere enda flere til å velge mer tre som byggemateriale, sier Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS