Ny eierstruktur i Moelven Industrier ASA

Glommen Mjøsen Skog SA blir største eier med noe over 71 prosent av aksjene i Moelven Industrier ASA, mens Viken Skog SA øker sin eierandel til i overkant av 20 prosent.

Publisert

Dette skjer etter at Eidsiva og Felleskjøpet solgte seg ut av selskapet og forkjøpsretten ble benyttet av både Glommen Mjøsen Skog og Viken Skog.

– Stor og viktig investering

For Viken Skog har kjøpet en prislapp på om lag 200 millioner kroner, og styreleder Olav Breivik ser dette som en stor og viktig investering.

– Sammen med øvrige eiere ønsker vi å utvikle selskapet videre som et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia. Moelven er også en stor og viktig kjøper av tømmer fra Viken Skog, og denne investeringen bidrar til å sikre andelseiernes interesser i verdikjeden, sier Breivik i en pressemelding.

Leter etter en industriell partner

AT Skog har fra før en eierandel på rundt 7 prosent. Øvrige eiere har under 0,5 prosent.

Administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog SA mener at eiersiden nå blir mer oversiktlig.

– De eierne som er med videre ønsker et sterkt Moelven Industrier. Videre er eiersiden oversiktlig. Nå kan vi i dialog med de aksjonærene som velger å bli med videre utnytte kraften til å skape en ny og framtidsrettet eierstruktur i Moelven Industrier ASA. Vi har gjennom dette grepet sikret en fleksibel og god finansiering som gir oss den tiden vi trenger til å områ oss og jobbe godt med eierstrukturen, sier Nordtun i en pressemelding.

Videre forteller han at Glommen Mjøsen Skog nå vil lete etter en industriell partner som sammen med dem kan styrke Moelven Industrier ASA.

Les mer om saken på glommen-mjosen.no og viken.skog.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS