Ole Schei Hansen, salgsdirektør industri i Fritzøe Engros AS, er langt mer optimistisk overfor situasjonen i norsk trevarebransje nå enn han var i høst. – Og 2025 kan se veldig spennende ut for norsk trevarebransje, mener han.

– Det er krevende tider nå, men jeg tror det lysner en del allerede fra høsten av

– 2024 blir et tøft år for mange norske trevarebedrifter, det vet vi. Men samtidig ser vi at ting kan begynne å lysne allerede utover høsten i år, og for 2025 er det til dels veldig spennende prognoser.

Publisert

Dette sier salgsdirektør for industri i Fritzøe Engros, Ole Schei Hansen, i en kommentar til de svært krevende tidene som mange norske trevarebedrifter nå står midt oppi.

– Hele byggenæringen er nede i en skikkelig bølgedal. Markedet er nærmest elendig innenfor nye boliger og nye hytter, og dette treffer naturligvis deler av trevarebransjen veldig hardt.

– Ikke entydig bilde 

– Men samtidig er ikke bildet entydig. Det har vært ganske store regionale forskjeller i trevarebransjen, der det har vært dårligst marked på Østlandet og i Oslo-regionen, mens det har vært bedre både på Vestlandet og i Rogaland. Dette er nok i ferd med å utjevne seg i ganske stor grad nå.

– I tillegg har en stor del av innredningsbedriftene mye å gjøre, både opp imot privatmarkedet og næringsbygg, og dette ser ut til å gjelde store deler av landet. Kanskje vi nå også ser langtidseffekten av de siste årenes økende fokus på bruk av tre, sier salgsdirektøren i Fritzøe Engros.

– Så bildet er altså sammensatt, det er på ingen måte slik at situasjonen er helsvart for hele trevarebransjen. For mange er det ganske mørke skyer akkurat nå, mens for mange andre er bildet mye mer positivt.

– Føler meg mer positiv nå

– Jeg tror at situasjonen for trevarebransjen samlet sett kommer til å se en del bedre ut i løpet av andre halvår i år. Vi ser blant annet at noen av boligprosjektene som ble stoppet eller satt på vent sist høst restartes nå, sier Ole Schei Hansen.

– Mange ser nå for seg at salget av boliger, også bruktboliger, vil ta seg opp igjen utover høsten. Dette genererer også behov for oppussing, og for trevarebransjen er dette positivt.

– I tillegg er prognosene for 2025 fortsatt bra, og vi kan absolutt håpe på et bra løft for hele byggenæringen. Alle vi i bransjen får jobbe med å klore oss fast i markedet i første del av 2024 og bruke tiden til ulike forbedringer, så vil andre halvår og ikke minst 2025 gjøre mange adskillig mer fornøyd enn de er nå, sier Ole Schei Hansen i Fritzøe Engros AS.

Powered by Labrador CMS