Over atriet er det et glasstak, og treet i interiøret har møbelkvalitet, håndpusset på fabrikk. (Foto: Jan Inge Haga)

Finansparken i Stavanger har åpnet

Fasaden består nesten utelukkende av glass, mens interiøret har utstrakt bruk av tre.

Publisert

Arkitektene i Helen & Hard og SAAHA har tegnet bygget som åpnet forrige uke. Innvendig er det brukt massivtre i gran og limtre av bøk og gran. I himlingene er det ask.

Finansparken i Stavanger åpnet 29. november. Arkitektene i Helen & Hard og SAAHA har tegnet bygget. Rubicon AS har levert fasadene. (Foto: Sindre Ellingsen)

Den sørlige, og laveste, enden av bygget er vendt mot byens gamle trehusbebyggelse med en inngangsfasade i glass. Herfra stiger bygget i høyde mot nord, hvor den høyeste delen er på sju etasjer.

Daglig leder i SAAHA AS Thor Olav Solbjør og Ali El Hajj hos fasadeentreprenør Rubicon. (Foto: Harald Aase)

– Tre er miljøvennlig og bra for helsen. Ved å bruke tre bygger vi videre på trehusbebyggelsen i Stavanger. Tre er bærekraftig, gir bedre luftkvalitet og inneklima, reduserer støy, og skaper trivsel. Treets egenskaper er i tråd med våre verdier, sier arkitekt og daglig leder i SAAHA AS, Thor Olav Solbjør, i en pressemelding.

Finansparken var opprinnelig planlagt som et BREEAM Excecllent bygg. Nå ligger det an til å bli sertifisert Outstanding, som det femte i Norge så langt.

Atriet har en skulpturell trapp som leder opp mot sosiale soner og møteplasser. Dette bildet ble tatt rett før åpningen (Foto: Jan Inge Haga)

Les mer i pressemeldingen fra Glass og Fasadeforeningen

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS