(Foto: Lediard Foto)
(Foto: Lediard Foto)

Prisnominert for nye treprodukter

Talgø Møre Tre har lansert trelastprodukter tilpasset en mer moderne byggestil. Produktene er nå nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Publisert

Concise Collection er nyutviklede trelastprofiler for kledning, terrasse, tretak og lekter til staffasje og fasade. Med en tydelig design- og miljøprofil, skal de nye produktene appellere til den moderne husbyggeren, skriver Talgø Møre Tre i en pressemelding.

Mer kravstor kundegruppe

Alle produktene er utviklet for å passe sammen, med rette kanter og enkle linjer som skaper en helhet fra terrassegulv, til fasadedetaljer og helt opp til taket.

– Markedet går i retning av en mer moderne byggestil, og mot en mer kravstor kundegruppe. Selv feltutbygg og større bygninger designes med en mer moderne arkitektur i dag, enn det vi har sett bare for få år siden. Sier Bjørn Hauglann, divisjonssjef for salg og marked.

Selskapet har gjennomført en studie av markedsundersøkelser og samtaler med utbyggere, entreprenører og byggevarekunder som bekrefter dette. Undersøkelsene viser at snart ønsker annenhver husbyggerkunde å bygge i moderne byggestil. Feltutbygginger og offentlige bygg som skoler og barnehager vil gå i samme retning.

Skjult innfesting testet av Treteknisk

Alle produktene i Concise Collection har en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og bedre og jevnere fargeheft. Kledningen har nyvinningen «skjult innfesting» som gjør at det ikke finnes noe synlige spiker eller skruer på ferdig fasade. Staffasje- og fasadelekter er produsert ut ifra senterfrie utgangsmaterialer, uten marg. Dette gjør dem mer retningsstabile og gir en betydelig bedre kvalitet på lektene, skriver Talgø Møre Tre. I tillegg er lektene høvlet på alle sider så de kan brukes og synes fra alle sider, noe som gir mulighet for bruk på åpen konstruksjon, med synlighet fra flere sider.

Den skjulte innfestingen er testet av Norsk Treteknisk Institutt med tanke på deformasjon og sprekkdannelser, og scorer godt på alle tester. Skruen sitter inne i en not og fjær-lignende del av profilen, og skjules av påfølgende bord.

Nominert til innovasjonspris

Concise Collection er ifølge Talgø Møre Tre produkter med lang levetid, god holdbarhet og lite behov for vedlikehold. Produktene skal også ha markedets beste beskyttelse mot råte. I miljøsammenheng kan produktenes livsløp dokumenteres med bruk av bærekraftig skog, og produktets egne miljøegenskaper gjør at det er hyppig brukt i BREEAM-sertifiserte bygg.

Finishen og kvaliteten på produktene gjør at snekkeren opplever at mindre må kappes bort og svinnet blir lite. Staffasje- og fasadelekter som også kan brukes som terrassedekke gir lagerførende en mulighet for flerbruk, samtidig som plass i byggevarelager frigis. Nå er produktene også nominert til Byggenæringens Innovasjonspris.

– Denne måten å tenke konseptuelt på, og favne om både design, kvalitet, finish og funksjon har ikke vært gjort før på dette produktområdet, og vi anser det som nyskapende og fremtidsrettet. Sier Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og juryens leder.

Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS