I tilsynskampanjen testes et større omfang av forskjellige typer behandlet trekledning. – Vi ser behov for å øke kunnskapen på dette området og redusere usikkerhet i bransjen knyttet til regelverket. Dette har blitt ytterligere aktualisert etter storbrannen i Arna i Bergen, der det var brukt en annen type behandlet trekledning, sier direktør Per-Arne Horne i DiBK.

Varsler omfattende tilsyn med behandlet utvendig trekledning

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) fører nå markedstilsyn med en rekke produkter av typen utvendig behandlet trekledning.

Publisert

Til sammen 70 produsenter og distributører blir i disse dager kontaktet av direktoratet, skriver DiBK på sine nettsider. Tilsynet omfatter dokumentasjonskontroller og testing av utvalgte produkter.

Gjennom tilsynet blir det undersøkt om behandlet trekledning til utvendig bruk, som merket med oppgitt ytelse Euroklasse D (brann), har de de egenskapene som kreves.

– Vi ønsker med dette å sette søkelys på viktigheten av å merke produkter korrekt. Dette handler om brannsikkerhet, og at byggebransjen og forbrukerne skal kunne foreta opplyste valg, sier direktør Per-Arne Horne i DiBK.

Les mer om tilsynet på DiBK sine nettsider

Powered by Labrador CMS