Ola Hegrestad holder i prisen «Det Gylne Sagblad»
Daglig leder Ola Hegrestad ved rogalandbedriften Treprosjekt AS mottok onsdag kveld prisen «Det Gylne Sagblad» som årets bedrift i norsk trevarebransje for 2022. Prisen ble utdelt under festmiddagen i forbindelse med Trevaredagene 2023 på Næringslivets Hus i Oslo.

Har vokst i stort tempo og bygd flunkende ny fabrikk: Kåret til årets bedrift 2022

– Dette hadde jeg aldri fått til uten de ansatte og uten styret i selskapet. Det har jo vært noen tøffe takk inimellom, men først og fremst har det vært utrolig kjekt.

Publisert

Eier og daglig leder Ola Hegrestad tok stolt imot prisen «Det Gylne Sagblad» som bevis på at juryen hadde utnevnt rogalandsbedriften Treprosjekt AS som årets bedrift i norsk trevarebransje i 2022.

Prisutdelingen skjedde under bransjeforeningen Norske Trevarers festmiddag på Næringslivets Hus i Oslo onsdag kveld i forbindelse med Trevaredagene 2023.

Treprosjekt AS har vokst i rakettfart de siste årene, samtidig som bedriften har bygd en flunkende ny fabrikk på Klepp stasjon på Jæren. Bedriften hadde en omsetningsøkning på nærmere 70 prosent fra 2021 til 2022, fra 60 til 100 millioner kroner.

Offentlige bygg viktig marked

Offentlige bygg er et sentralt marked for Treprosjekt, men trevarebedriften leverer også større innredningsprosjekter til offshorenæringen. Både plattformer og oljeselskaper på land står på kundelisten.

Treprosjekt AS setter også sitt preg på sentrale bygg i hovedstaden, og både nyoppussede Oslo Børs og Utenriksdepartementet er blant kundene som kjøper innredning fra trevarebedriften på Jæren.

– Vi ser at markedet gjerne vil ha produktene våre når vi evner å vise oss fram, og så er det viktig at vi tilbyr fleksible vedlikeholdsløsninger som gjør det lett å være trevarekunde. Vi har dessuten større fokus på avvik i produksjonen. Det å gjøre ting rett første gang sparer vi mye på, sier Ola Hegrestad.

Miljøfokus og lite gjennomtrekk

Treprosjekt valgte tidlig å bli sertifisert som Miljøfyrtårn. Begrunnelsen for dette var at når verden skal ta den nødvendige grønne omstillingen, er næringslivets innsats avgjørende.

Treprosjekt har nærmere 40 ansatte, mange av dem fra nærområdet, og det er lite gjennomtrekk i arbeidsstokken. Alle ansatte har, med ett unntak, fagbrev i trevare- eller møbelsnekkerfag.

- Så langt har det gått veldig greit med nyansettelser hos oss, og vi prøver så langt som mulig å ansette lokale folk, sier Ola Hegrestad i Treprosjekt AS, som i sin takketale under prisutdelingen la vekt på at han deler prisen som årets bdrift i norsk trevarebransje med alle ansatte i bedriften.

Powered by Labrador CMS