Roar Knudsen
Daglig leder og medeier Roar Knudsen i vestlandsbedriften Knudsen Dørfabrikk AS er tildelt prisen «Det Gylne Sagblad» som årets bedrift i norsk trevarebransje i 2023.

Norske Trevarer:

– Årets pris­vinner er en utrolig god representant for norsk trevare­bransje

Publisert

– Tusen takk, dette var stor stas. Det er godt å kjenne på at man er en del av et stort fellesskap i norsk trevarebransje. Dette er en pris jeg deler med alle våre ansatte.

Medeier og daglig leder Roar Knudsen er tredje generasjon i familebedriften Knudsen Dørfabrikk AS i Skånevik i Vestland fylke. Lørdag kveld ble han tildelt «Det Gylne Sagblad» som årets bedrift i norsk trevarebransje i 2023. Prisutdelingen skjedde under Norske Trevarers festmiddag i forbindelse med trevarebransjens 2024-landsmøte i Bergen.

– Bedriften har hatt et kontinuerlig fokus på omstilling og produktutvikling gjennom å delta på større offentlige forskningsprosjekter, uttalte styremedlem Kyrre Norigard under prisutdelingen lørdag kveld.

– De har foretatt million-investeringer med mål om vekst, og har hatt en beisst innføring av lean i sin produksjon, heter det i begrunnelsen for pritstildelingen til Knudsen Dørfabrikk.

– De har en leder som ser de ansatte og har hatt stort fokus på å få opp kompetansen til alle slik at de fleste nå har fått fagbrev. De løfter fram sine ansatte gjennom sosiale medier, de er en utrolig god representant for bransjen, og ikke minst har de hatt en resultatmessig stigende kurve.

Startet opp i 1946 

Roars bestefar Ragnar Knudsen var en driftig mann som opprettet sitt eget foretak i 1946. I starten ble det produsert møbler, og de neste tiåene ble det laget både dører, vinduer og trapper.

På midten av 70-tallet tok bedriften en strategisk viktig beslutning: Fra nå av skulle det satses på innvendige dører. Rundt en tredjedel av produksjonen i Skånevik er spesialbestillinger av dører til moderne boliger, resten er innendører til moderne kontor- og industribygg.

Roar Knudsen var bare 22 år gammel da han i 2007 brått måtte overta sjefsstolen etter faren Eivind Knudsen som døde bare 54 år gammel. Han hadde ledet virksomheten etter at Roars bestefar Ragnar døde 64 år gammel i 1988.

Roar var da nyutdannet automatiker, men han hadde inngående kunnskap om bedriften etter å ha sprunget rundt der siden han var en liten gutt.

– Det betyr noe ekstra å drive virksomheter som fører til verdiskapning i det lokalsamfunnet og det landet vi er en del av, takket Roar Knudsen etter pristildelingen lørdag kveld.

– Vi må jo nesten være nerder for å drive med det vi gjør, men uten lar det seg heller ikke gjøre. Det er veldig krevende til tider, men det føles samtidig veldig meningsfullt.

Powered by Labrador CMS